Τουρκία: Παιχνίδια με την μετανάστευση και τον κορωνοϊό



Σε νέα φάση του υβριδικού πολέμου που έχει εξαπολύσει εναντίον της Ελλάδας φαίνεται ότι έχει περάσει η Τουρκία ,( σύμφωνα με κεντρική ανάρτηση που έκανε στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Πρώτο Θέμα).
Το δημοσίευμα μιλάει για «καλά οργανωμένο σχέδιο» μεταφοράς μεταναστών που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, με σκοπό να περάσουν από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, στενός συνεργάτης του Ερντογάν και ένας από τους αστέρες τελευταίας πιο φιλοπόλεμης και παροξυστικής περιόδου της διακυβέρνησής του. Ήδη έχουν εξακριβωθεί συγκεντρώσεις μεταναστών στα δυτικά μικρασιατικά παράλια.

Το δημοσίευμα συνδέει με τις εξελίξεις αυτές και το επεισόδιο που σημειώθηκε νωρίτερα μέσα στην ημέρα, οπότε και τουρκικά F-16 παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο και πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από τη Λέσβο, παρενοχλώντας μάλιστα ένα αεροσκάφος της Frontex.
Η Τουρκία βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, καθώς αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα με τον κορωνοϊό, τελεί σε δημοσιονομική ασφυξία και άρα έχει δεμένα τα χέρια στην αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, ενώ την προηγούμενη περίοδο ηττάται σε όλα τα μέτωπα, από τη Συρία μέχρι τον Λίβανο. Στον Έβρο, η Ελλάδα απέδειξε ότι εφόσον το θελήσει μπορεί να πάψει να αποτελεί τον εύκολο, υποχωρητικό αντίπαλο της Τουρκίας, και να την αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. Η δε καλή απόκριση που είχε η Ελλάδα σε σχέση με τον Κορωνοϊό ενισχύει ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία της χώρας.
Με την κίνησή του αυτή, το καθεστώς του Ερντογάν προσπαθεί να παρέμβει και να δημιουργήσει νέες εστίες προβλημάτων και περίσπασης για το ελληνικό κράτος· το να προκληθεί υγειονομικό ζήτημα στους καταυλισμούς των ελληνικών νησιών πρώτης γραμμής, εντάσσεται σε αυτήν την τακτική –ενώ μια ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων στην νησιωτική Ελλάδα θα λειτουργούσε και σε βάρος της όποιας τουριστικής δραστηριότητας αναμένεται να υπάρξει αυτό το καλοκαίρι.
Ούτως ή άλλως, μετά τον Έβρο, η Τουρκία δοκιμάζει να βρει εναλλακτικές διόδους προς την Ελλάδα, ώστε να συνεχίσει να καθοδηγεί τα ρεύματα της παράνομης μετανάστευσης προς την χώρα μας. Στο ίδιο μήκος κύματος αναπτύσσεται έντονη φημολογία για την ύπαρξη συμφωνίας Αλβανίας και Τουρκίας, για την μεταφορά 30.000 μεταναστών στην Βόρεια Ήπειρο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»