Oι Αμερικάνοι παρουσιάζουν το νέο τους όπλο: «Με αυτό θα κτυπήσουμε λιμάνια & υποδομές στην Ρωσία



Όπως ήδη είναι γνωστό οι ΗΠΑ αποχώρησαν επίσημα από τη Συνθήκη για τα Πυρηνικά Μέσου Βεληνεκούς (INF) σήμερα Παρασκευή 2 Αυγούστου, κάτι που είχαν προαναγγείλει από τον Φεβρουάριο αλλά αυτό που κανείς δεν ήξερε επισήμως αλλά όλοι υποψιάζονταν είναι πως αναπτύσσουν έναν νέο πύραυλο κρουζ με συμβατικό μη πυρηνικό φορτίο.

Φυσικά αρκεί να πούμε πως ένας τέτοιος πύραυλος πολύ εύκολα αποκτάει και... πυρηνική κεφαλή σε περίπτωση έναρξης Γ' ΠΠ.
Σε μια τέτοια σύρραξη θα χρησιμοποιηθούν και από τις δύο πλευρές όλα τα μέσα μέχρι να επιτευχθεί η... αμοιβαία καταστροφή

Όπως αναφέρουν πηγές από την Ουάσιγκτον οι ΗΠΑ επιθυμούν να αναπτύξουν το νέο όπλο σε σημεία από τα οποία θα μπορούσε να υπερκεράσει τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας και να χτυπήσει «τα λιμάνια της χώρας, τις στρατιωτικές βάσεις ή τις κρίσιμες υποδομές».

Βασικός στόχος των εμπλεκομένων σε μια τέτοια τύπου σύρραξη είναι να μπορούν να πλήξουν από κοντινές αποστάσεις για να μειώσουν τον χρόνο αντίδρασης του αντιπάλου και ως προς την αυτοπροστασία του αλλά και στο να διατηρήσει την ικανότητά του να κτυπήσει με ισχύ ως αντίποινα.
Η δημιουργία ενός τέτοιου πυραύλου απαγορευόταν προηγουμένως από τη Συνθήκη INF και «θα δοκιμαστεί τις προσεχείς εβδομάδες» όπως δήλωσε ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος στο CNN.


Όπως διαρρέεται από τις ΗΠΑ ο νέος πύραυλος θα είναι η απάντηση της διοίκησης Τραμπ στην υποτιθέμενη μη τήρηση της Συνθήκης INF από τη Ρωσία και αναμένεται να βοηθήσει την Ουάσιγκτον να αντιμετωπίσει τη Μόσχα στην Ευρώπη.
Είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ έψαχναν για προσχήματα από πολύ καιρό για να αποχωρήσουν από την Συμφωνία. Γνωρίζουν ότι ο μόνος τρόπος για να κρατήσουν την Ευρώπη σε... απόσταση από τις ρωσικές μεραρχίες είναι η ανάπτυξη πυραύλων cruise κοντά στην ρωσική παραμεθόριο.

Ο πύραυλος θα εκτοξευθεί από κινητό σύστημα εκτόξευσης, το οποίο βρίσκεται στα αρχικά στάδια ανάπτυξης, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο οποίος δεν κατονομάζεται.

Η ίδια πηγή παρατήρησε ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν επίσημα προγράμματα για την ανάπτυξη του νέου όπλου, δεδομένου ότι η INF εξακολουθούσε να ισχύει κάτι που μάλλον δεν έχει ιδιαίτερη δόση αλήθειας.

Το πρόγραμμα θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των επερχόμενων δοκιμών. Η μοίρα του πυραύλου εξαρτάται επίσης από τη χρηματοδότηση, η οποία δεν έχει εξασφαλισθεί ακόμη λόγω της αντίθεσης ορισμένων Δημοκρατικών στο Κογκρέσο.

Αν και οι ΗΠΑ θεωρούν τον νέο πύραυλο ως μέσο για την αντιμετώπιση της Ρωσίας στην Ευρώπη, δεν έχουν συζητήσει την ανάπτυξή του με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ανέφερε η ίδια πηγή.
Τα σχέδια για την ανάπτυξη των νέων αμερικανικών πυραύλων στην Ευρώπη ανακοινώθηκαν από την Ουάσιγκτον υπό το πρίσμα προειδοποίησης τον Φεβρουάριο 2019 ότι η χώρα θα αποσυρθεί από τη Συνθήκη INF, η οποία απαγόρευσε την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων εδάφους με βεληνεκές από 500 έως 5.500 χιλιόμετρα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τη συνθήκη κατηγορώντας τη Ρωσία για την ανάπτυξη πυραύλου που φέρεται να παραβιάζει τους όρους της διεθνούς συμφωνίας.

Νωρίτερα, στις 20 Οκτωβρίου 2018 ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να εγκαταλείψει τη Συνθήκη, κατηγορώντας τη Ρωσία και 


δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν να αναπτύσσουν όπλα που απαγορεύονται βάσει της συμφωνίας. 

Η Ρωσία επανειλημμένα αρνήθηκε όλους τους ισχυρισμούς και με τη σειρά της επεσήμανε ότι τα συστήματα Aegis Ashore των ΗΠΑ μπορούν να εξοπλιστούν με πυρηνικούς πυραύλους, οι οποίοι συνιστούν επίσης παραβίαση της συνθήκης.

Τον περασμένο μήνα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα που αναστέλλει τη συμμετοχή της Μόσχας στη συμφωνία ως συμμετρική απάντηση στην κίνηση της Ουάσινγκτον.

Οι ΗΠΑ αποχώρησαν επίσημα από τη Συνθήκη για τα Πυρηνικά Μέσου Βεληνεκούς (INF) σήμερα Παρασκευή 2 Αυγούστου.

Η Μόσχα χαρακτήρισε σοβαρό λάθος των ΗΠΑ την αποχώρηση από τη συνθήκη.


Ωστόσο, μέχρι στιγμής κανένα ευρωπαϊκό κράτος δεν δήλωσε έτοιμο να φιλοξενήσει τους πυραύλους, αν και οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νωρίτερα τέτοια σχέδια. Τόσο οι ΗΠΑ όσο και το ΝΑΤΟ υποστήριξαν ότι θα απέχουν από την ανάπτυξη πυρηνικών πυραύλων στην Ευρώπη. Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε τη Ρωσία να στοχεύσει τους αμερικανικούς σταθμούς εκτόξευσης.


www.stoxos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!