Μπλόκο του Ράμα στον υποψήφιο δήμαρχο Χιμάρας επειδή διαδήλωσε με την ελληνική Σημαία




Η ΩΡΑ έφθασε. Δεν πάει άλλο. Οι συστηματικές διώξεις του καθεστώτος Ράμα κατά του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, τον οποίο η αλβανική κυβέρνησις επιχειρεί να ξεριζώσει από τις πατρογονικές εστίες του δημεύοντας τις περιουσίες του, ξεπέρασε κάθε όριο. Την Παρασκευή, η κεντρική εφορευτική επιτροπή του κράτους, που έχει το θράσος να κτυπά την πόρτα της δημοκρατικής Ευρωπαικής Ενώσεως, απέκλεισε με απόφασή της τον ελληνικής καταγωγής Αλβανό υπήκοο Φρέντυ Μπελέρη από την διεκδίκηση του Δήμου Χειμάρρας, με την απίστευτη δικαιολογία ότι εκκρεμεί εναντίον του δικαστική απόφασις για πρόκληση εθνικού μίσους και προσβολή των συμβόλων της Αλβανικής Δημοκρατίας. Στην πραγματικότητα, ο στόχος των Αλβανών είναι να κερδίσει χωρίς αντίπαλο τον Δήμο ο Έλλην εξωμότης, νυν δήμαρχος Γκόρο, για να διευκολυνθούν τα σχέδια των Τιράνων για την εκδίωξη των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, κατά τα πρότυπα της εξοντώσεως της ελληνικής μειονότητος της Κωνσταντινουπόλεως το 1955. Η απόφασις που κατεδίκασε τον Μπελέρη και άλλα στελέχη της ελληνικής μειονότητος για επεισόδια τα οποία έγιναν έξω από εκλογικό κέντρο στις δημοτικές εκλογές του 2003, είναι έωλη.
Όχι μόνο γιατί έχει αρθεί το αξιόποινο βάσει του αλβανικού νόμου από το 2016 (δεν αποτελεί κώλυμα) ούτε επειδή οι καταδικασθέντες ουδέποτε οδηγήθησαν στις φυλακές, αλλά γιατί η αιτιολογία της είναι αστεία. Το αλβανικό δικαστήριο του Αυλώνα κατεδίκασε σε τρίχρονη φυλάκιση τον ηγέτη της μειονότητος με την απόφαση 302/18.7.2006, πρώτον διότι διαδήλωσε με την ελληνική Σημαία έξω από το εκλογικό κέντρο, για να καταγγείλει την νοθεία, και δεύτερον επειδή με άρθρο του στην εφημερίδα των εν Αθήναις Χειμαρριωτών το 2003 κάλεσε τους συνδημότες του να μεταβούν μαζικά στις εκλογές. Και τούτο για να κερδίσει την μάχη της δημαρχίας ο ελληνικής καταγωγής υποψήφιος δήμαρχος Μπολάνο έναντι του εξωμότου –του αφαιρέθηκε προσφάτως η ελληνική ιθαγένεια– Γκόρο. 
Σε αυτό συνίστατο η «πρόκληση εθνικού μίσους» και η «προσβολή των αλβανικών συμβόλων» που αναφέρει η δικαστική απόφασις. Αυτό που στην Ελλάδα ονομάζεται ελευθερία του συνέρχεσθαι και ελευθερία εκφράσεως και αναγνωρίζεται –καθ' υπερβολήν καμμιά φορά– σε μέλη της θρησκευτικής μειονότητος στην Θράκη, στην Βόρειο Ήπειρο διώκεται! Συγκεκριμένως, η δικαστική απόφασις επάνω στην οποία στηρίχθηκε η εφορευτική επιτροπή για να αποκλείσει τον ελληνικής καταγωγής Βορειοηπειρώτη να διεκδικήσει την δημαρχία, θεώρησε ποινικό αδίκημα: 
πρώτον άρθρο του Φρέντυ Μπελέρη τον Σεπτέμβριο του 2003 στην εφημερίδα της Χειμάρρας με τίτλο «δυναμικά με μια φωνή. Η απάντηση της Χειμάρρας για τα δικαιώματα της χώρας μας. Ψηφίζουμε με αξιοπρέπεια και όχι με δουλοπρέπεια», δεύτερον διότι, συμφώνως προς την απόφαση, «οι εναγόμενοι μετέβησαν έξω από κτίριο του Δημαρχείου Χειμάρρας, όπου ήταν η εφορευτική επιτροπή, και οργάνωσαν μια διαδήλωση που κράτησε αρκετές ώρες. Φώναζαν αντι-αλβανικά, φιλελληνικά συνθήματα και φιλο-βορειοηπειρωτικά συνθήματα, με σκοπό την πρόκληση εθνικού μίσους. [...] Όχι μόνο αυτό αλλά οι εναγόμενοι με τις συμπεριφορές τους και τις πράξεις τους, αγνοώντας την αλβανική σημαία και υψώνοντας την σημαία και τον εθνικό ύμνο του ελληνικού κράτους, θεωρώντας την Χειμάρρα ελληνική γη, [...] εξευτέλισαν παγκοσμίως διά της εκδόσεως άρθρων στην εφημερίδα την Αλβανική Δημοκρατία και το συνταγματικό καθεστώς». 

Πρόκειται, βεβαίως, για απόφαση ανέκδοτο. Ποια Δημοκρατία και ποιο Σύνταγμα, όταν η αλβανική κυβέρνησις καταγγέλλεται για απόπειρες νοθείας από τους ιδίους τους Αλβανούς; Ακόμη και σήμερα, οι δημοτικές εκλογές είναι αμφίβολο αν θα γίνουν λόγω της αποχής της αντιπολιτεύσεως. Ποια Δημοκρατία και ποιο καθεστώς όταν στην συγκεκριμένη δικαστική απόφαση θεωρείται ποινικό αδίκημα ότι η ελληνικής καταγωγής διαδηλώτρια Σοφία Ραπίτο «έδειξε ένα Σταυρό που κρατούσε στο λαιμό, χρησιμοποιώντας ελληνικές λέξεις;». 

Θεωρούμε πως τα ελληνικά κόμματα πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και στην βάση της εθνικής συνεννοήσεως να καταλήξουν σε μια συμφωνία-πλαίσιο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του Ράμα. Πρώτον να συναποφασίσουν να απαγορευθεί η είσοδος στην Ελλάδα όλων εκείνων που μετέχουν στο σχέδιο εξοντώσεως του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Πρόκειται για εκατό αξιωματούχους, υπουργούς, προισταμένους υπηρεσιών, δικαστές, μέλη μυστικών υπηρεσιών. Όλοι όσοι συμπράττουν στο σχέδιο Ράμα.

Όπως πληροφορείται η «Εστία», κάποιοι υπουργοί του Ράμα έχουν –όπως και ο νυν δήμαρχος Χειμάρρας– ελληνική υπηκοότητα. Το προνόμιο αυτό πρέπει να τους αφαιρεθεί έως ότου η αλβανική κυβέρνησις συμμορφωθεί με τις αρχές της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Επιπροσθέτως, πρέπει να απαιτηθεί να καταργηθεί το καθεστώς των ειδικών ζωνών, για να θεωρηθεί ότι προστατεύεται η Χειμάρρα ως μειονοτική περιοχή. Και τέλος, να δεήσουν οι αλβανικές Αρχές να εκδώσουν την ιατροδικαστική έκθεση για την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Αλλοιώς, αν δεν γίνει τίποτε από αυτά, υπάρχει και η τελική λύσις – βέτο στην πορεία της Αλβανίας προς την Ευρωπαική Ένωση. Όσο για όσους θεωρούν τον όρο «Βόρειος Ήπειρος» αλυτρωτικό απαντούμε: πρόκειται για σύνθετη ονομασία περιφέρειας της γείτονος, που αποτελεί... γεωγραφικό προσδιορισμό. Τίποτε άλλο!

Από το έντυπο της Εφημερίδας ΕΣΤΙΑ 20 Μαΐου 2019
infognomonpolitics.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»