Τέλος οι υαλοκαθαριστήρες στα αυτοκίνητα ;

post-feature-image

Οι υαλοκαθαριστήρες επηρεάζουν αρνητικά την αεροδυναμική των αυτοκινήτων και μία γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να δημιουργήσει νέα μοντέλα χωρίς υαλοκαθαριστήρες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποια άλλη εναλλακτική προκειμένου να είναι καθαρά τα τζάμια των αυτοκινήτων και έτσι χρησιμοποιούνται οι υαλοκαθαριστήρες εδώ και 110 χρόνια. Εκτός του ότι κάνουν θόρυβο και φθείρονται συνέχεια, επηρεάζουν και την αεροδυναμική των αυτοκινήτων.

Η Mc Laren αναμένεται να φέρει την επανάσταση στον χώρο των αυτοκινήτων τα επόμενα δύο χρόνια επειδή θα δημιουργήσει νέα μοντέλα που δεν θα έχουν υαλοκαθαριστήρες.

Το νέο σύστημα καθαρισμού των τζαμιών θα είναι εμπνευσμένο από τα μαχητικά τζετ και πρόκειται για ένα σύστημα υπερήχων που επιτρέπει στο παρμπρίζ να ταλαντώνεται με πολύ υψηλή συχνότητα (30.000 Hz), που δεν γίνεται αντιληπτή από τους ανθρώπους και δεν ενοχλεί τα ζώα.

Το συγκεκριμένο σύστημα δημιουργεί μία επιφάνεια απώθησης που διώχνει τις σταγόνες της βροχής, τις τυχόν ακαθαρσίες αλλά και τα έντομα. Όταν το αυτοκίνητο είναι εκτός λειτουργίας το σύστημα είναι απενεργοποιημένο, οπότε δεν θα τη γλυτώσετε από τα περιστέρια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!