Σουνιτική Αραβική ομοσπονδία ιδρύεται στη βόρεια Συρία


Μάιος 31, 2018. 22:15


Η Σαουδική Αραβία, υπό την ηγεσία των αραβικών χωρών, προσπαθεί να ιδρύσει στη βόρεια και ανατολική Συρία Ομοσπονδία Σουνιτών Αράβων, προκειμένου να εμποδίσει τον έλεγχο της Ιρανικής Σιιτικής Ημισελήνου, γράφει κουρδικό δημοσίευμα.



Μάλιστα, αντιπροσωπεία της Σαουδικής Αραβίας, της Ιορδανίας και των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΕΑΕ), αποτελούμενη από στρατιωτικούς συμβούλους επισκέφθηκαν την πόλη Κομπάνι  στο ‘Δυτικό Κουρδιστάν’,  προκειμένου να συζητήσουν με τις αραβικές φυλετικές δυνάμεις για το θέμα αυτό. 

Η συνάντηση έγινε σε αμερικανική στρατιωτική βάση στην περιοχή.


Πληροφορίες από τοπικές πηγές αναφέρουν ότι σκοπός των αντιπροσωπειών είναι, κατά την πρώτη φάση,δημιουργία στρατιωτικής δύναμης που θα αποτελείται από Σουνίτες Άραβες, οι οποίοι θα έχουν ως έδρα την Ράκκα.


Μάλιστα, οι τοπικές πηγές σημειώνουν ότι πριν από τη συνάντηση με τους ηγέτες των αραβικών φυλών, οι αντιπροσωπείες της Σ. Αραβίας, της Ιορδανίας και των ΕΑΕ, είχαν συνάντηση με αξιωματούχους των Κούρδων των Ομάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG).


Οι Σουνίτες Άραβες της Συρίας, όπως είπαν οι αξιωματούχοι του YPG, εξέφρασαν  τις ευχαριστίες τους στις Ηνωμένες Πολιτείες για την πρωτοβουλία αυτή, να τους οργανώσουν από το εξωτερικό.


Η πηγή ανέφερε ότι η περιοχή θα αποκτήσει τοπικές αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις που θα είναι συνδεδεμένες με τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (HSD), ενώ οι ΗΠΑ προβλέπεται να αποσύρουν τα στρατεύματά τους.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!