Αμετανόητος Σόιμπλε: «Δεν φταίει η λιτότητα για την αντιευρωπαϊκή ψήφο»


 Αμετανόητος Σόιμπλε: «Δεν φταίει η λιτότητα για την αντιευρωπαϊκή ψήφο»

«Δεν ευθύνεται η λιτότητα για την αύξηση της λαϊκιστικής ψήφου στην Ευρώπη», διατείνεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν σημαντικές νίκες για τα ακροδεξιά και αντιευρωπαϊκά κόμματα στις ευρωεκλογές.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal, επισημαίνει ότι, όταν οι άνθρωποι έχουν την εντύπωση ότι τα πάνε μάλλον καλά, η δημοκρατική κοινή γνώμη κρατά μια επικριτική απόσταση από αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις.

«Είναι λάθος, η μακρά ύφεση είναι συνέπεια της οικονομικής κρίσης, η προέλευση της οποίας δεν βρίσκεται στην ευρωζώνη», σημείωσε ο υπουργός, υπενθυμίζοντας ότι η κατάρρευση της Lehman Brothers, η χρεοκοπία της οποίας αποτέλεσε την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ήταν αμερικανική τράπεζα.
Σε ό,τι αφορά τα τεράστια ποσοστά ανεργίας «υπάρχουν σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες και όχι μόνο στην ευρωζώνη και συνδέονται με τη βαθιά αλλαγή της αγοράς εργασίας εξαιτίας της τεχνολογίας», επεσήμανε ο Σόιμπλε, σημειώνοντας με τον γνωστό του κυνισμό ότι ολοένα και λιγότεροι εργαζόμενοι είναι απαραίτητοι για την παραγωγή προϊόντων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!