Nα πας εσύ να ζήσεις στα σύνορα με αυτά τα λεφτά!




Ο ηλικιωμένος ακρίτας έχει ένα σπίτι τρία μόλις χιλιόμετρα από τα αλβανικά σύνορα. Σε περιοχή ορεινή και παραμεθόρια. Έχει επίσης εικοσιπέντε στρέμματα αγροτικής γης τα οποία και νοικιάζει με 200 ευρώ τον χρόνο. Από τις συντάξεις του κατορθώνει να συγκεντρώσει μαζί με την σύζυγό του 10.000 ευρώ τον χρόνο. Πόσα χρήματα ζητάτε από αυτόν τον άνθρωπο κύριε Στουρνάρα; Εξακόσια τριάντα πέντε ευρώ! Να σε στείλουμε Γιάννη μας να πας εσύ να ζήσεις εκεί με 9.365 ευρώ; Τον χρόνο, όχι τον μήνα!

Εξακόσια μέτρα το οικόπεδο του σπιτιού στο βουνό επί 0,5 ευρώ το μέτρο (κατά προσέγγιση), να τα 300 ευρώ για το "οικόπεδο". Εκατόν πενήντα ευρώ το παλιό πέτρινο σπίτι επί 1,9 ευρώ το μέτρο, να και τα 285 ευρώ για το σπίτι. Και 25 στρέμματα από 2 ευρώ το ένα, να και τα 50 ευρώ για το χωράφι.
Θα ψάχνουν την ψήφο τους και δεν θα την βρίσκουν. Πως αλλιώς νομίζουν ότι μπορεί να διαμαρτυρηθεί ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που καλείται να ζήσει με 635 ευρώ λιγότερα από τα ήδη πενιχρά εισοδήματά του; Φάρμακα να αγοράσουν με αυτά τα λεφτά που παίρνουν ή να πληρώσουν τα χαράτσια του Στουρνάρα;
Ίσως για τους κυρίους του υπουργικού συμβουλίου τα 635 ευρώ τον χρόνο να είναι ένα "τίποτα", ένα Σαββατοκύριακο με την οικογένεια σε ένα μέτριο ξενοδοχείο ενός δημοφιλούς προορισμού ή ένα καλό γεύμα στους φίλους και συνεργάτες σε μία καλή ταβέρνα. Πίσω από αυτά τα "μικρά" νούμερα, όμως, κρύβονται μεγάλα ανθρώπινα δράματα. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Και μην μας πουν ότι πρόκειται για κάτι έκτακτο. Ο κόσμος έχει κουραστεί από την κοροϊδία.
Τα χαράτσια τους και οι φόροι στα ακίνητα είναι καθημερινό θέμα συζήτησης. Οι μόνοι που δεν αντιλαμβάνονται τι ακριβώς συμβαίνει είναι ο κ. Στουρνάρας και οι συνεργάτες του. Ο κ. Στουρνάρας θα μπορεί μετά από την θητεία του να βρει μία θέση σε έναν διεθνή Οργανισμό. Γιατί όχι, εδώ βρήκε θέση ο κ. Παπουτσής. Μπορεί και να δίνει διαλέξεις ανά τον κόσμο, όπως κάνει σήμερα ο κ. Παπανδρέου. Τέλος πάντων, μπορεί να κάνει ό,τι του αρέσει ή ό,τι τον φωτίσει ο Θεός.
Το ερώτημα είναι γιατί τον κρατάει ακόμη ο κ. Σαμαράς. Διότι όσο ο κ. Στουρνάρας στραγγαλίζει οικονομικά τα ζευγάρια των 5.000 και των 10.000 ευρώ, φορολογώντας και τον αέρα που αναπνέουν, τόσο η Νέα Δημοκρατία θα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον εφιάλτη των ιστορικών χαμηλών ποσοστών της. Κι ας λένε τώρα οι δημοσκόποι τα δικά τους. Όταν θα αναγκαστούν κι αυτοί να εναρμονιστούν με το ανάθεμα του κόσμου, θα είναι ήδη αργά για αλλαγή πορείας...
[Του Θανάση Μαυρίδη από capital.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!