Η τεράστια επένδυση της Ρωσίας στη παραγωγή βαλλιστικών αντιπυραυλικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς

Βαλεντίνος Βασιλέσκου*, Réseau International  (Γαλλία)                (μτφ. Κριστιάν) "Ο Ερντογάν έχει σφηνωθεί  και πραγματικά δεν διαθέτει πλέον πολλές δυνατότητες να βγάλει τα πολεμικά αεροσκάφη του από τον τουρκικό εναέριο χώρο". 

Να τι πεθαίνεις άμα θες να κουβαλήσεις μόνος σου το φορτίο όλου του πλανήτη (όχι και μόνο)…
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εκτίμησε ότι με τη μαζική παραγωγή των συστημάτων S-300 PMU2 και S-400, η ​​Ρωσία μπορεί να αποκτήσει ένα καλό μερίδιο στην αγορά και να βασιστεί σε αυτό ως ένα σημαντικό παράγοντα κατεδάφισης της αμερικανικής κυριαρχίας στον πλανήτη.

Με αυτή την οπτική, αυτό το είδος όπλου έγινε η αιχμή του δόρατος της ρωσικής πολιτικής που στοχεύει, πρώτα, να απελευθερώσει τους μουσουλμάνους της Εγγύς και Μέσης Ανατολής από την επιρροή ή τις απειλές του «άξονα του  κακού», που αντιπροσωπεύεται από τον Λευκό Οίκο, τους δορυφόρους του και το Ισραήλ.

Η παραγωγική δυναμικότητα της εταιρίας Almaz-Antei είναι σήμερα 40 συστήματα S-300 PMU2 η S-300 PMU3 (S-400) κατ’ έτος, κάθε σύστημα παραδίνεται με ένα απόθεμα τουλάχιστον 2 μονάδων πυρός (270 - 300 πύραυλοι).
Το 2014, αυτή η παραγωγική ικανότητα θα τριπλασιαστεί για να φτάσει 130 μονάδες, και το 2015, θα είναι σε θέση να παράγει 180 έως 200 συστήματα ανά έτος. 

Έτσι, κατά την περίοδο 2013-2016, ο αριθμός των πυραυλικών συστημάτων S-300 PMU2 et S-400 που θα κατασκευαστούν από την Almaz-Antei θα είναι τρεις φορές μεγαλύτερος από τον σύνολο όλων των μαχητικών αεροσκαφών και πυραύλων κρουζ των ΗΠΑ, του Ισραήλ και των δορυφόρων του Λευκού Οίκου. 

Ο στρατός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο οποίος διαθέτει ήδη δεκάδες συστήματα  S-300 PMU2 και S-400, παράγγειλε μόνο περίπου 120 συστήματα S-400, που θα παραδοθούν μέχρι το 2016. 
Δεδομένου ότι της Ρωσίας δεν της λείπουν οι πελάτες, είναι έτοιμη να εξάγει γρήγορα περισσότερα από 300 νέα συστήματα S-300 PMU2 et S-400 στην Εγγύς και τη Μέση Ανατολή.

Ποιοι θα ήταν οι «στόχοι» της Ρωσίας με τα ρωσικά συστήματα S-300 PMU2 και S-400;

1. Το καταδρομικό Moskva (Slava class) είναι οπλισμένο με οκτώ πυραύλους S-300 PMU2. Το Moskva είναι η ναυαρχίδα της 30ης μοίρας του Στόλου του Ευξείνου Πόντου. Η 7η Ταξιαρχία αντιαεροπορικής και αεροδιαστημικής άμυνας, που ανήκει στην Νότια Στρατηγική Διοίκηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, το 1536ο σύνταγμα εξοπλισμένο με εννέα συστήματα S-300PMU2 στην Τσετσενία.
Ο αρμενικός στρατός εξοπλίστηκε το 2010, με 2 x S-300 PMU2. Η ρωσική στρατιωτική βάση 102 στο Γκιουμρί (Αρμενία) διαθέτει δύο μοίρες MiG-29 M/M2 και ένα τμήμα τακτικών πυραυλικών συστημάτων εξοπλισμένο με οκτώ Scud B (βεληνεκές  500 χιλιόμετρα). 
Παρά να αμφισβητήσουν τη ρωσική στρατιωτική κυριαρχία στον Καύκασο, οι χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, η Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν, θα έπρεπε να συνειδητοποιήσουν ότι περιβάλλονται από όλες τις πλευρές από τα συστήματα S-300.

2. Η Τουρκία, σε πλήρη οικονομική ανάπτυξη, ενθαρρύνθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να λειτουργήσει ως περιφερειακή δύναμη, γινόμενη όλο και περισσότερα κάπως αλαζονική προς τη Ρωσία. 
Η στήριξη της Τουρκίας προς τους ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. 
Ο νότιος γείτονάς της, η Συρία θα διαθέτει 4 x S-300 PMU2, εκτός από την ρωσική ναυτική ομάδα του Ευξείνου Πόντου και της Ανατολικής Μεσόγειου που περιπολεί έξω από τις τουρκικές και συριακές ακτές. 
Διαθέτει επίσης μια ναυτική έκδοση των πυραύλων S-300 και υπάρχει και η μοίρα 11 α/π πυραύλων στο Ηράκλειο στην Ελλάδα, εξοπλισμένη με συστήματα S-300 PMU1.
Συμπέρασμα; 
Ο Ερντογάν έχει σφηνωθεί  και δεν διαθέτει πλέον πραγματικά πολλές ευκαιρίες να βγάλει τα πολεμικά αεροσκάφη του από τον τουρκικό εναέριο χώρο.

3. Με την έναρξη της παραγωγής των «έξυπνων» όπλων (αυτο-κατευθυνόμενοι με αχτίδα λέιζερ βόμβες και πύραυλοι), ως συστήματα καθοδήγησης στα τεθωρακισμένα οχήματα, στα πλοία και αεροσκάφη (όπως ανιχνευτές λέιζερ), η πρότυπη στρατιωτική συχνότητα ορίστηκε στα 1.45 μικρά (microns), χαρακτηριστική των λέιζερ στερεών υλικών, χρησιμοποιώντας διακόπτες με κρύσταλλα διαμαντιού πολύ υψηλής καθαρότητας. 

Ο εκσυγχρονισμός των στρατών των Μεγάλων Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε με την εισαγωγή της τεχνολογίας καθοδήγησης με λέιζερ για να μειωθούν οι αποκλείσεις από τον στόχο των παλιών βομβών και πυραύλων από εκατοντάδες μέτρα σε λιγότερο από ένα μέτρο.
  
Ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες ούτε η Βρετανία, ούτε η Γαλλία ούτε η Γερμανία, ούτε το Ισραήλ έχουν αδαμαντωρυχεία, και γι 'αυτό το λόγο, αυτό το πεδίο της αμυντικής βιομηχανίας εξαρτάται από το ποιος κατέχει το μονοπώλιο των διαμαντιών στο κόσμο.

Η Σιέρα Λεόνε είναι μια μικρή χώρα στη Δυτική Αφρική, η οποία κατετάγη 2η όσον αφορά τα παγκόσμια αποθέματα διαμαντιών. Από τις αρχές του εικοστού αιώνα, υπάρχει εκεί μια αφρο-λιβανική κοινότητα άνω των 100.000 ανθρώπων, που εξορίστηκαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. 

Μετά την ανεξαρτησία της Σιέρα Λεόνε, οι αφρο-λιβανέζοι ηγέτες κατάφεραν να ελέγχουν τα ορυχεία διαμαντιών της Σιέρα Λεόνε. Κατά τη διάρκεια του λιβανικού εμφυλίου πολέμου (1982-1984), η εταιρεία Precious Metals Mining στη Σιέρα Λεόνε, διευθύνεται από τον Αφρο-Λιβανέζο Jamil Sahid Mohamed και τα περισσότερα διαμάντια διαπραγματεύονται στην Αμβέρσα, περιστρεφόμενη πλατφόρμα  του διαμαντιού και εμπορίας όπλων. Τα χρήματα που κερδίζονται θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά όπλων για την Αμάλ και την Χεζμπολάχ που οργάνωσαν την ένοπλη αντίσταση εναντίον των ισραηλινών στρατευμάτων εισβολής.

Δεδομένου ότι ο συριακός εθνικός στρατός πιστός στον Μπασάρ αλ-Άσαντ δεν κατάφερε να ελέγξει το σύνολο της χώρας, οι μαχητές της Χεζμπολά (η καλύτερα, οι οπλισμένοι και χρηματοδοτούμενοι μαχητές από τους Αφρο-Λιβανέζους στη Σιέρα Λεόνε), φαίνονται αποφασισμένοι να επιστρέψουν στο Λίβανο και να βάλουν τα πράγματα σε τάξη. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δορυφόροι τους στον Κόλπο και στην ΕΕ έχουν αποφασίσει να εξοπλίσουν μια μη κρατική οντότητα, τους ισλαμιστές μισθοφόρους στη Συρία, κατά παράβαση όλων των διεθνών συμφωνιών. 
Για να διατηρηθεί η ισορροπία, η Ρωσία αισθάνεται υποχρεωμένη να κάνει το ίδιο πράγμα με τη Χεζμπολάχ, επίσης διότι τα συμφέροντα της οργάνωσης, αλληλεπικαλύπτονται με εκείνα της Μόσχας. 
4-5 συστήματα S-400 αναμένονται να καλύπτουν το σύνολο του θαλασσίου και εναέριου χώρου του Λιβάνου, που θα αποτελεί μια προχωρημένη γραμμή προστασίας της Συρίας από το Ισραήλ, την Ιορδανία και τη Μεσόγειο Θάλασσα.

 Βαλεντίνος Βασιλέσκου , είναι πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, πρώην αναπληρωτής διοικητής των στρατιωτικών δυνάμεων στο αεροδρόμιο του Otopeni, διπλωματούχος στρατιωτικών σπουδών της Ακαδημίας Στρατιωτικής Επιστήμης στο Βουκουρέστι το 1992.


Γενική σημείωση (NB): Δεν διαθέτουμε διορθωτή(-τρια) και οι αναρτημένες δημοσιεύσεις (πάντα βιαστικές) περιέχουν λάθη, ορθογραφικά και συντακτικά. Προτιμάμε πάντα την ουσία παρά τη μορφή. Ευχαριστούμε για τη κατανόηση σας.                               http://infognomonpolitics.blogspot.gr                           

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»