ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΙΣΗ

Υπερφορολόγιση της επιχείρησης για να μαζευτούν 4,6 δις

Οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να υπολογίζουν σε νέους φόρους ύψους περίπου 4,6 -4,7 δις ευρώ με βάση τουλάχιστον τα μέτρα τα οποία επιβάλλονται το 2011 από το μνημονίου.

Οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων εργοδοτικών οργανώσεων, που θα συναντήσουν το κ. Παπακωνσταντίνου εν όψει της ΔΕΘ, θα θέσουν το θέμα της υπερφορολόγισης είτε πρόκειται για μικρές είτε για μεσαίες είτε είναι μεγάλες επιχειρήσεις

Επιβάρυνση περίπου 550 -600 εκ ευρώ η οποία θα πρέπει να αναμένεται από την αναμόρφωση της φορολογικής κλίμακας και για όσους δήλωναν ήδη πάνω αππό 40.000 ευρώ εισόδημα με βάση τα στοιχεία της ΓΓΠΣ .

Έσοδα περίπου 400 εκ ευρώ για τα δημόσια έσοδα από όσους επέμεναν να δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα αλλά είχαν περιουσιακά στοιχεία υψηλής αξίας .

Προκύπτει δε από την διαφορά των δηλωθέντων από το εισόδημα που διαμορφώνεται με την εφαρμογή των νέων αντικειμενικών κριτηρίων . Τα επόμενα χρόνια η απόδοση του μέτρου αναμένεται να αυξηθεί στα 550-600 εκ ευρώ

Νέα έσοδα του δημοσίου ύψους 600 εκ ευρώ από τις -λίγες πια -κερδοφόρες επιχειρήσεις οι οποίες θα αναγκαστούν και για το 2011 να πληρώσουν την έκταση εισφορά κρίσης όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο μνημόνιο

Για τις επιχειρήσεις μεσαίου μεγέθους ή και μεγαλύτερες , συνεισφορά ( περίπου 170 εκ ευρώ από τα συνολικά 400 εκ ευρώ που υπολογίζει να εισπράξει το ΥΠΟΙΚ από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων . Η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2010 και οι νέες τιμές θα αρχίσουν να ισχύουν από 1/1/2011.

Συνεισφορά από τις επιχειρήσεις στην πληρωμή τα ου «πράσινου φόρου» ο οποίος θα επιβληθεί σταδιακά από το 2011 και θα μεταφέρει τα εφάπαξ τέλη κυκλοφορίας στην χρήση του δηλαδή το κόστος καυσίμων Το μέτρο αναμένεται να αποδώσει περί τα 300 εκατομμυρίων ευρώ στο 2011.

Την αύξηση της φορολόγησης αμοιβών σε είδος, συμπεριλαμβανομένης της φορολόγησης αυτοκινήτων με χρονομίσθωση μέτρο από το οποίο αναμένεται να εισπραχθούν έσοδα ύψους τουλάχιστον 150 εκατομμύρια ευρώ.
Κίνητρα για τη ρύθμιση των παραβιάσεων χρήσης γης, οι οποίες θα αποφέρουν επιπλέον έσοδα 1.500 εκατομμύρια ευρώ από το 2011 ως το 2013, από τα οποία τουλάχιστον 500 εκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2011.

Διεύρυνση της βάσης του ΦΠΑ μέσω της εφαρμογής σε υπηρεσίες οι οποίες σήμερα εξαιρούνται και μεταφορά σημαντικού ποσοστού (τουλάχιστον 30%) των αγαθών και υπηρεσιών που σήμερα εμπίπτουν στο μειωμένο κανονικό συντελεστή, με απόδοση 1.000 εκατομμυρίων ευρώ, ή μέτρο ισοδύναμης απόδοσης που θα συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!