Δεν θέλει Διάλογο – Θέλει «Γιομ Κιπούρ» και «Ένδοξο Θάνατο»

 


ΗΕλλάδα κατάλαβε ότι η γλώσσα των απειλών δεν αποδίδει στην Ανατολική Μεσόγειο και ότι η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς ή ληστείες», αυτό ανέφερε το απόγευμα της Πέμπτης ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στην ίδια δήλωση ανέφερε πως η Αγκυρα έχει εξ αρχής υποστηρίξει τον «διάλογο και τις διαπραγματεύσεις»,ενώ πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει λειτουργήσει πάντα με την «αξιοπρέπεια ενός μεγάλου κράτους παρά την παιδιάστικη και προκλητική συμπεριφορά της άλλης πλευράς».

Μια ημέρα πριν ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε σχετικά με τα Ελληνικά νησιά «ως δικαιολογία για την στρατικοποίηση των νησιών λένε πως υπάρχει απειλή από την Τουρκία. Ενώ δεν έχει γίνει καμία επίθεση στα νησιά αυτά. Επίσης αν θα γίνει μια στρατιωτική επέμβαση από την Τουρκία, τα ελληνικά όπλα δεν θα έχουν κανένα όφελος!»

Να τονισθεί ότι οι παραπάνω δηλώσεις είναι από τον Τούρκο Πρόεδρο και τον υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας. Οι δηλώσεις αυτές, όσο και αν θεωρούμε ότι γίνονται για να θολώσει η ατζέντα, αποδεικνύουν πως η Τουρκική ηγεσία φοβάται πλέον το μέλλον της μέσα στην Τουρκία. Ο Διάλογος με την Ελλάδα δεν θα λύσει κανένα από τα εσωτερικά προβλήματα, όπως δεν θα δώσει καμία λύση σε Λιβύη και Συρία. Δεν θα δώσει λύσει επίσης και στις σχέσεις της Άγκυρας με την Μόσχα και το Πεκίνο, το αντίθετο μάλιστα.

Η μόνη διέξοδος πλέον του Τούρκου Προέδρου είναι να δείξει στον Μουσουλμανικό κόσμο ότι έχει γίνει στόχαστρο της Δύσης, και πόσο μάλλον ενός χριστιανικού έθνους όπως είναι η Ελλάδα. Πιστεύει πως ένας πόλεμος, από ανάγκη ίσως, με την χώρα μας δεν θα έχει ανεξέλεγκτη τροπή και οι επεμβάσεις τρίτων θα του επιτρέψει να χτίσει μια νέα ρητορική στο εσωτερικό.

Όμως η Ελλάδα έχει διαμηνύσει σε όλους τους συμμάχους της και μη, πως μια Ελληνοτουρκική σύγκρουση θα είναι τέτοια που η Ευρώπη έχει να δει σχεδόν 75 χρόνια. Προ τριμήνου άρθρο του «V» σημείωνε «σε μια παρόμοια κατάσταση έχει περιέλθει η Τουρκία, η οποία ψάχνει τρόπους να απεγκλωβιστεί από τα τεράστια προβλήματα που έχει στην οικονομία, την κοινωνία και την εξωτερική της πολιτική. Από όλες τις χώρες που συνορεύει, η Ελλάδα είναι η μόνη που μπορεί να της δώσει μια διέξοδο, μια διέξοδο που θα μπορέσει να την φέρει ξανά στην Δύση και να την απομακρύνει από την περίεργη σχέση με την Ρωσία. Μια συνεχιζόμενη ειρήνη με την Ελλάδα θα την βοηθήσει, θα φέρει ειρήνη και στα υπόλοιπα σύνορα της, ακόμα και στα νότια, που κατάφερε (περί κατορθώματος πρόκειται) να φέρει την Ρωσία». Ο τίτλος του ήταν Η Τουρκία ψάχνει στην Ελλάδα το δικό της «Γιομ Κιπούρ»

Ένα ακόμα πιο παλιότερο άρθρο του «V» ανέφερε επίσης «και επειδή είναι βέβαιο ότι ο Ερντογάν δεν είναι ένας ηγέτης που κυριεύεται από συναισθήματα, όλη αυτή η “φασαρία” έχει ως κύριο ακροατήριο τους φανατισμένους Μουσουλμάνους σε όποιο δόγμα ανήκουν και σε όποια άκρη της γης και αν βρίσκονται. Ο Τούρκος Πρόεδρος γνωρίζει πολύ καλά, όπως και άλλοι φυσικά, ότι η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει η περιφερειακή δύναμη που τόσο διαφημίζεται, και δεν μπορεί για έναν βασικό λόγο, δεν έχει Ενέργεια. Είναι τόσο εξαρτημένη που διαρκώς θα είναι υπό πίεση. Και επειδή ο Ερντογάν δεν μπορεί να περιμένει πότε θα καρποφορήσουν οι λύσεις στην Μέση Ανατολή και στον Καύκασο, πόσο μάλλον στην “Βόρεια Μεσόγειο” την Βόρεια Θάλασσα, θέλει να αφήσει τις κορνίζες του στα παλάτια του, τις δημόσιες υπηρεσίες της Τουρκίας και στα σπίτια των απανταχού φανατισμένων μουσουλμάνων. Ο Ερντογάν λοιπόν πάει σήμερα να καλύψει το κενό ηγεσίας που υπάρχει σε αυτόν τον μουσουλμανικό κόσμο. Ένας ηγέτης που τα βάζει με όλους, “απελευθερώνει” χαμένες πατρίδες, στηρίζει χαλιφάτα, Αδελφούς Μουσουλμάνους σε όλες τις Ηπείρους, υπόσχεται διάδοση του Ισλάμ, και τόσα άλλα που αρέσουν στις μάζες.»

Και το άρθρο που είχε τίτλο Απεγνωσμένος ο Ερντογάν ψάχνει τον “Ένδοξο Θάνατο” του κατέληγε «το μόνο που το λείπει είναι ένας “Ένδοξος Θάνατος”, και η Ελλάδα πολύ καλά κάνει και δεν του τον δίνει, ακόμα»

https://www.viadiplomacy.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!