Οι Αμερικανοί θα πρέπει να προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες σε μια ισχυρή κίνηση συμβολισμού

 


ΗΤουρκία συνεχίζει να θολώνει το τοπίο στα Ελληνοτουρκικά με συνεχείς δηλώσεις οι οποίες την μια καλούν σε διάλογο, και την επόμενη οι ίδιοι αξιωματούχοι με άλλες δηλώσεις είναι έτοιμοι να εισβάλλουν στα Ελληνικά νησιά.

Την ίδια στιγμή η Ευρώπη, και ειδικά η Γερμανία, δεν είναι διατεθειμένη να πιέσει την Άγκυρα και όπως ξεκαθάρισε ο Γερμανός Πρέσβης στην Αθήνα και μάλιστα μέσα στην Ελληνική Βουλή, δεν μπορεί να ασκηθεί πίεση γιατί το Βερολίνο δεν θα μπορέσει να προχωρήσει σε διαμεσολάβηση.

Οι Γάλλοι έχουν μια πιο ξεκάθαρη θέση όσο αφορά την πολιτική της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο κυρίως. Εκτός τις δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου, από την Κύπρο ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να είναι έτοιμη για κυρώσεις προς την Τουρκία, ενώ σημείωσε πως η Γαλλία έχει δείξει με σαφήνεια την αλληλεγγύη και την απόλυτη στήριξη της προς την Κύπρο

Οι Αμερικανοί με την σειρά τους εκφράζονται διαρκώς με δηλώσεις κατά των ενεργειών της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το οποίο είναι αυτό ουσιαστικά που έχει αναλάβει δράση με τους αξιωματούχους του στην περιοχή, με ανακοινώσεις έχει ξεκαθαρίσει την θέση των ΗΠΑ στο θέμα των νησιών στο Αιγαίο.

Όμως τις επόμενες ημέρες και με αφορμή την στάση της Ευρώπης απέναντι στην Τουρκία, μια στάση που φαίνεται πως δεν θα ικανοποιήσει την Ελλάδα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα πρέπει εκείνη την στιγμή, η και πριν, να προχωρήσει σε μια κίνηση εντυπωσιακή που ο συμβολισμός θα θυμίσει που βασίζεται η νέα Ελληνοαμερικανική σχέση, και ποια ήταν η βάση των συζητήσεων στον Στρατηγικό Διάλογο

https://www.viadiplomacy.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!