Πρωθυπουργός Αρμενίας: Η Τουρκία διαχειρίζεται την όλη κατάσταση- Δεν προσπαθούν να το κρύψουν

 



Πρωθυπουργός Αρμενίας: Η Τουρκία διαχειρίζεται την όλη κατάσταση







Για «συντονισμένη δράση» Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ κάνει λόγο ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό περιοδικό Spectator.

«Είναι προφανώς μια συντονισμένη δράση από την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν», απαντά σε ερώτημα περί τουρκικής ανάμειξης στη σύρραξη.

«Η Τουρκία διαχειρίζεται την όλη κατάσταση. Δεν προσπαθούν να το κρύψουν. Είναι για την ακρίβεια μία πολύ δημόσια διαδικασία», λέει ο κ. Πασινιάν.

Σημειώνει επίσης ότι οι Αρμένιοι έχουν στο παρελθόν υποστεί απειλή εξάλειψης από την Τουρκία, με την πρώτη γενοκτονία του 20ού αιώνα, την οποία η Άγκυρα αρνείται να αναγνωρίσει.

«Η Τουρκία, για την ακρίβεια, συνεχίζει την πολιτική γενοκτονίας κατά των Αρμενίων», σχολιάζει ο Αρμένιος ηγέτης.

Στο ερώτημα αν η χώρα του μπορεί να επικρατήσει μόνη έναντι του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας, απαντά: «Πρόκειται για υπαρξιακή απειλή για εμάς και δεν υπάρχει τίποτα άλλο που μπορούμε να κάνουμε από το να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας».

Στο ερώτημα αν πρέπει το ΝΑΤΟ να ανησυχεί για το ρόλο της Τουρκίας στη σύρραξη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ο κ. Πασινιάν λέει πως οι τουρκικές κινήσεις υπάγονται στην ευρύτερη περιφερειακή της πολιτική και συνδέονται με τα όσα κάνει στη Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή.

«Αυτά που κάνει εκεί η Τουρκία είναι μέρος των ιμπεριαλιστικών της επιδιώξεων. Δεν έχουν καμία σχέση με την ενίσχυση του ΝΑΤΟ. Δεν πρόκειται μόνο για την ασφάλεια της Αρμενίας. Πρόκειται για όλο το νότιο Καύκασο. Ρίχνουν φως στον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας σε ολόκληρη την περιοχή», εξηγεί ο Αρμένιος πρωθυπουργός.

Στο ερώτημα για το αν η Αρμενία έχει τη στήριξη της Ρωσίας, απαντά ότι η Μόσχα είναι «εντελώς ουδέτερη» και κατηγορεί το «τυραννικό» Μπακού για «πόλεμο κατά της δημοκρατίας» στο νότιο Καύκασο

(Πηγή: Skai.gr/Θανάσης Γκαβός-Λονδίνο)

https://www.viadiplomacy.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!