Ο Ερντογάν έστειλε μισθοφόρους στο Αζερμπαϊτζάν!

 


Σεπτέμβριος 27, 2020. 21:55

Ένοπλη ομάδα μισθοφόρων από τη Συρία εστάλη την Κυριακή από την Άγκυρα στο Αζερμπαϊτζάν.


Αυτό αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το οποίο σημειώνει ότι οι μαχητές που μάχονται για τα συμφέροντα των Τούρκων έφθασαν στο τουρκικό έδαφος από την περιοχή του Αφρίν της Συρίας.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται, πήγαν στην Τουρκία, λίγες ημέρες πριν από τα γεγονότα μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, δηλαδή βρισκόντουσαν σε ετοιμότητα αποστολής.

Το Παρατηρητήριο αναφέρει ότι άλλη μια ομάδα μισθοφόρων των Τούρκων προετοιμάζεται για αποστολή στο Αζερμπαϊτζάν.

«Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εντάχθηκε στη γραμμή κρίσης μεταξύ του Γερεβάν και του Μπακού, παρεμβαίνοντας στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών, συνεχίζοντας την πολιτική του για την τροφοδότηση των συγκρούσεων».

Το Παρατηρητήριο είχε δημοσιεύσει πριν από λίγες ημέρες ότι η τουρκική κυβέρνηση είχε μεταφέρει περισσότερους από 300 ένοπλους μαχητές από τις πόλεις και τα χωριά της περιοχής Αφρίν στο βορειοδυτικό Χαλέπι, στο Αζερμπαϊτζάν, η πλειονότητα των οποίων ήταν από τις ομάδες «Σουλτάν Μουράτ» και «Αλ-Αμασάτ».

Όπως αναφέρθηκε ότι οι Σύριοι μισθοφόροι θα προστατεύουν τις παραμεθόριες περιοχές του Αζερμπαϊτζάν με αντάλλαγμα το ποσό μεταξύ 1500 και 2000 δολαρίων.

Μάλιστα, ο Ερντογάν κάλεσε τους πολίτες της Αρμενίας την Κυριακή σε ένα προπαγανδιστικό μήνυμα «να υπερασπιστούν το μέλλον τους ενάντια στην κυβέρνηση που τους έσυρε σε καταστροφή και τους χρησιμοποίησε ως μαριονέτες».

Την Κυριακή, ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν στην αμφισβητούμενη περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ, και το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανακοίνωσε ότι κατέρριψε δύο ελικόπτερα του Αζερμπαϊτζάν, όπως σημειώνεται.

 

--

The Hellenic Information Team

 http://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!