Τα ιδιωτικά τζετ …εργαλείο του Ερντογάν για την απαγωγή αντιπάλων του σε όλο τον κόσμο

 


Σεπτέμβριος 27, 2020. 20:24

Τα ιδιωτικά Jet trick έγιναν το νέο εργαλείο που χρησιμοποιεί ο Τούρκος δικτάτορας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να υπονομεύσει τους αντιπάλους του σε όλο τον κόσμο, γράφει αιγυπτιακό δημοσίευμα.


Σύμφωνα με αυτό, τα ιδιωτικά αυτά αεροσκάφη εκμεταλλεύεται η τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία είναι ιδιοκτήτης τους για τη διεξαγωγή μυστικών αποστολών εκτός της χώρας, μεταξύ αυτών και απαγωγών αντιπάλων του Ερντογάν.

Το δημοσίευμα επικαλείται τον ιστότοπο Nordic Monitor που αναφέρει ότι η αεροπορική εταιρεία «Mavi Bashkent» που εδρεύει στην Άγκυρα ανήκει στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και χρησιμοποιεί δύο αεροσκάφη « Bombardier Challenger» καθώς και ελικόπτερο «Sikorski» που το χρησιμοποίησε για απαγωγές αντιπάλων – επικριτών του Ερντογάν.

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι το αεροπλάνο «Challenger» χρησιμοποιήθηκε στη Μογγολία το 2018, όταν η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών απέτυχε να απαγάγει ένα άτομο που ανήκει στην ομάδα Γκιουλέν, ενώ το δεύτερο αεροπλάνο «Challenger» χρησιμοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2018 κατά την απαγωγή 6 Τούρκων από την Πρίστινα, την πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου.

Αυτό το περιστατικό προκάλεσε ένα τεράστιο κύμα οργής διεθνώς, και μετά από αυτά τα σκάνδαλα, η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών άλλαξε το όνομα της εταιρείας σε «Mavi Bashkent» το 2019 και την καταχώρισε ως ειδική στον τουρισμό και το εμπόριο, ως καμουφλάζ για να κρύψει τις πραγματικές της δραστηριότητες.

ύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάσει Nordic Monitor η εταιρεία ανήκει στο Ίδρυμα «MEPVAC», το οποίο ιδρύθηκε από την τουρκική κυβέρνηση για να υποστηρίξει το έργο των πληροφοριών του Ερντογάν, σημειώνει το δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team

http://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!