«Για συντήρηση» το Ορούτς Ρέις διαβεβαιώνει και ο Τσαβούσογλου αλλά βράζει κατά Μακρόν και Ελλάδας



Πλήρως συντονισμένη η τουρκική προπαγάνδα, συνεχίζει να διαβεβαιώνει μέσω κορυφαίων υπουργών και κυβερνητικών στελεχών ότι το Ορούτς Ρέις επέστρεψε στην Αττάλεια για λόγους συντήρησης.
Τελευταίος στη σειρά των σχετικών διαβεβαιώσεων ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε σε τηλεοπτικό κανάλι της Τουρκίας για τη μη έκδοση νέας Navtex στην Ανατολική Μεσόγειο και την επιστροφή του Oruc Reis στην Αττάλεια. «Χρειάζεται συντήρηση» είπε, αλλά πίσω από τη σφοδρή επίθεση κατά της Γαλλίας ίσως να αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο της -μένει να αποδειχθεί πόσο προσωρινής- τουρκικής υπαναχώρησης.
«Δεν εκδώσαμε νέα Navtex, επειδή το Oruc Reis χρειάζεται συντήρηση. Δεν υπήρχε κανένας λόγος για νέα Navtex υπό αυτά τα δεδομένα. Κάποιοι αντιλήφθηκαν την κίνηση αυτή σαν οπισθοχώρηση, και η αντιπολίτευση της χώρας σκέφτηκε έτσι, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια» ανέφερε ο Τσαβούσογλου.

Συνέχισε ωστόσο με αιχμές κατά της Ελλάδας και κυρίως κατά της Γαλλίας: «Η Ελλάδα κινείται κι ενεργεί σαν μικρή χώρα. Αν είχαν καλές προθέσεις, δεν θα αρνούνταν τον Χάρτη της Σεβίλλης για τις θαλάσσιες ζώνες. Μια χώρα που έχει δίκιο, όπως εμείς, είναι έτοιμη να το υπερασπιστεί απέναντι σε όλους. Υπάρχουν κυρώσεις, πoυ καθοδηγούνται από τη Γαλλία, την Ελλάδα και τηn Κύπρο. Αυτές οι τρεις χώρες δουλεύουν πάνω σε αυτές τις κυρώσεις. Ωστόσο, υπάρχουν χώρες μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που λένε όχι σε αυτές τις κυρώσεις».
Για το θέμα των κυρώσεων, είπε: «Δεν περιμένω  να μας επιβληθούν κυρώσεις στις 24-25 Σεπτεμβρίου. Αν συμβεί, θα στοχεύσει στα πλοία και στους ανθρώπους μας, έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν. Μας έχουν αποτρέψει τέτοια πράγματα παλαιότερα; Όχι!».
Για το μεταανστευτικό, είπε: «Αποφασίσαμε να μην σταματήσουμε τους πρόσφυγες που θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη και αυτή η απόφαση παραμένει ενεργή. Η ΕΕ πρέπει να κάνει όσα της αναλογούν σε αυτό το κομμάτι και να μην δημιουργήσει εντάσεις στη μεταξύ μας σχέση».
Στη συνέχεια, ο Τσαβούσογλου επιτέθηκε σε Μακρόν και Γαλλία: «Ο Μακρόν δεν είναι ειλικρινής πολιτικός. Έχει χάσει την κοινή αίσθηση λογικής, είναι, πλέον, ανισόρροπος. Ο Χαφτάρ, τον οποίο υποστήριζε στη Λιβύη, βρίσκεται τώρα στο έδαφος. Απέτυχε να αποτελέσει σοβαρό παράγοντα στη Συρία. Είμαι κι εγώ αναστατωμένος και αυτό οφείλεται στις λανθασμένες πολιτικές της Γαλλίας, η οποία προσπαθεί τώρα να αναλάβει την ηγεσία της ΕΕ αντί της Γερμανίας. Όλοι γελούν όταν ακούνε το όνομα της Γαλλίας και αυτό αποδυναμώνει τη θέση της. Ενημερώσαμε και τον Πομπέο γι’ αυτά, μας είπε πως τα γνωρίζει».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!