Επίθεση στην Ελληνική Κυβέρνηση από Βερολίνο, Μόσχα, Άγκυρα και διακινητές της προπαγάνδας τους


Από τον Ιανουάριο όπου η Ελληνική Κυβέρνηση είχε διαμηνύσει σε όλους, συμμάχους και μη, ότι η Ελλάδα θα αντιδράσει δυναμικά σε παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων, ξεκίνησε μια μεγάλη επίθεση εναντίον με σκοπό ο Ελληνικός λαός να χάσει την εμπιστοσύνη απέναντι της.

Η επίθεση αυτή ξεκίνησε με το θέμα της προσφυγής στην Χάγη. Εκατοντάδες λογαριασμοί στο twitter ξεκίνησαν να αποδομούν όσους ήταν υπέρ της επίλυσης των διαφορών με την Τουρκία (υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ), όταν αυτή η πολιτική ήταν πάγια για όλες τις κυβερνήσεις. Οι επιθέσεις αυτές δημιούργησαν μια κανονικότητα την οποία υιοθέτησαν, περιέργως, αρθρογράφοι, ΜΜΕ, σχολιαστές, και φυσικά το σύνολο των ακροδεξιών και “πατριωτικών” accounts στο twitter.  Στις 21 Φεβρουαρίου το «Viadiplomacy» σε άρθρο του με τίτλο «Εκατοντάδες λογαριασμοί στο twitter δημιουργούν τάσεις ηττοπάθειας» σημείωνε «λογαριασμοί που εμφανίζονται ως υπερπατριώτες με ψευδή ονόματα και φωτογραφίες, δημιουργούν τάσεις ηττοπάθειας απαξιώνοντας την Ελληνική κυβέρνηση , υπουργούς, τις αντιδράσεις της χώρας και τέλος, όποιον προσπαθεί να καταγράψει μια άποψη η γνώμη που κάνει τους πολίτες να σκεφτούν. Πρόσφατη επιτυχία αυτών των λογαριασμών που ελέγχονται από τρίτες χώρες, είναι η τάση που δημιουργήθηκε για το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Ενώ πρόκειται για μια πάγια πολιτική της χώρας εδώ και 40 χρόνια χωρίς ποτέ κανείς να αντιδράσει, εντελώς ξαφνικά και σε μόλις λίγες ημέρες, όποιος τολμήσει να συνεχίσει να μιλά για την πάγια πολιτική της χώρας, αυτόματα είναι και προδότης.Μάλιστα αυτό είχε και μια αφετηρία η οποία ήταν η υπογραφή της Συμφωνίας ανάμεσα στην Τουρκία και την Λιβύη. Από την επόμενη ακριβώς οι λογαριασμοί αυτοί άρχισαν να διακινούν και τα ταυτίζουν την προσφυγή στην Χάγη με ξεπούλημα της χώρας, την στιγμή μάλιστα που η Ελληνική Κυβέρνηση έκανε ξεκάθαρο ότι στην Χάγη μπορούν να συζητηθούν μόνο δύο θέματα, η υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.»

Αυτή η επίθεση διήρκεσε δύο μήνες όταν η χώρα και η Ελληνική Κυβέρνηση αντιμετώπισε μια πραγματική επίθεση στα σύνορα της. Η προσπάθεια του Ερντογάν να περάσει στην Ελλάδα 10000 με 15000 χιλιάδες, λαθρομετανάστες, μαχητές του Isis και μερικούς μετανάστες, είχε ως απώτερο σκοπό την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και την αποσταθεροποίηση της. Πρέπει να σημειωθεί ότι η επίθεση αυτή στον Έβρο έγινε την στιγμή που η Ελληνική κυβέρνηση και η Ελληνική Αστυνομία δεχόταν επιθέσεις στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με ξένα αλλά και Ελληνικά ΜΜΕ να παρουσιάζουν την Ελλάδα, χώρα σε κατάρρευση.

Όμως η αντιμετώπιση στον Έβρο έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα, Ευρωπαϊκές σημαίες υψώθηκαν στα σύνορα, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και δυνάμεις των χωρών τους έφτασαν στην περιοχή, η κυβέρνηση (και σήμερα) προχώρησε στην ενίσχυση του Έβρου, και τέλος, ήταν και η αφετηρία για μια σκληρή στάση το επόμενο διάστημα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Ένας από τους παράγοντες που συνυπολογίστηκε για την επίθεση της Τουρκίας, ήταν και η κατάσταση του Ελληνικού λαού ο οποίος βομβαρδιζόταν από την αναπαραγωγή της Τουρκικής προπαγάνδας, και την εσωτερική ηττοπαθή αρθρογραφία με στόχο να πληγεί η Ελληνική κυβέρνηση. Τα τηλεγραφήματα από την Τουρκική Πρεσβεία αλλά και από τρίτες χώρες προσκείμενες στην πολιτική της Άγκυρας, ανέφεραν πως ο Ελληνικός Λαός δεν θα μπορούσε να αντιδράσει σε ένα ισχυρό σοκ με αποτέλεσμα η πίεση να μεταφερόταν στην κυβέρνηση που θα οδηγούσε ακόμα και σε πτώση. Όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά και ο κύριος λόγος της στάσης του Ελληνικού λαού που δεν περίμενε η Τουρκία, ήταν η αντίσταση και η αποφασιστικότητα που υπέδειξε η Ελληνική Κυβέρνηση

Αν και η Πανδημία άλλαξε ως ένα σημείο την ατζέντα, από τον Απρίλιο, και πάλι Ελληνικά ΜΜΕ, ξεκίνησαν να κάνουν επιθέσεις στην Ελληνική κυβέρνηση με κύριο την υποχωρητικότητα έναντι της Άγκυρας. F-16 που έφτασαν στην Καβάλα, ασκήσεις που ακυρώθηκαν γιατί ο Ακάρ το απαίτησε από τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας, καταλήψεις νησίδων στον Έβρο, ήταν κάποια από τα άρθρα που είχαν μοναδικό στόχο να λαβωθεί πολιτικά η κυβέρνηση, την στιγμή μάλιστα που η αξιωματική αντιπολίτευση κρατούσε μια στάση αναμονής λόγω της κρισιμότητας.

Το καλοκαίρι παγιώθηκε μια κανονικότητα, η Γενί Σαφάκ έγινε το πιο αξιόπιστο ΜΜΕ για αναπαραγωγή της Τουρκικής προπαγάνδας, και Ελληνικά ΜΜΕ με την πρώτη ευκαιρία προσπαθούσαν να απαξιώσουν οποιαδήποτε επιτυχία της χώρας. Μέχρι που φτάσαμε στην προκλητικότητα της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Πέρυσι τέτοια εποχή έκανα λόγο για «προκλήσεις ασφαλείας». Φέτος μπορώ να κάνω λόγο για «απειλές ασφαλείας», που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν ήδη εκδηλωθεί και επιβάλλουν βέβαια από πλευρά μας να αντιδράσουμε για να τις αντιμετωπίσουμε.» Αυτό ανέφερε από το βήμα του συνεδρίου που οργάνωσε ο Economist πριν λίγες ημέρες. Και οι απειλές που ανέφερε ο υπουργός άμυνας έκαναν την εμφάνιση τους στις 40 ημέρες της κρίσης με την Τουρκία. Άρθρα από Γερμανία, Τουρκία, Ρώσια, σε συνδυασμό από αναπαραγωγές στην Ελλάδα, έδειξαν καταρχήν το κλίμα. Μόνο την Παρασκευή πρωτοσέλιδα αντιπολιτευτικού τύπου έβαλαν κατά της κυβέρνησης και της χώρας. Σε ένα από αυτά αναγκάστηκε να απαντήσει και το Υπουργείο Εξωτερικών γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι η Τουρκία θα το χρησιμοποιήσει. Και έτσι έγινε, όταν την ίδια ημέρα κλήθηκε ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα για να δώσει εξηγήσεις.

Οι «απειλές ασφαλείας» που ανέφερε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν αφορούσαν μόνο τις επικοινωνιακές. Στην κρίση με την Τουρκία η γειτονική χώρα είχε και βοήθειες, ειδικά στην πληροφορία, από χώρες που τα συμφέροντα τους είναι κοινά στην Ανατολική Μεσόγειο, με διαφορετική αφετηρία. Η Μόσχα σε όλο αυτό το διάστημα της κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο, χρησιμοποίησε την δυνατότητα στην συλλογή πληροφοριών για να τις αξιοποιήσει στην σχέση της με την Τουρκία, και όπως έγινε.

https://www.viadiplomacy.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!