Οι Τούρκοι λένε ότι η βάση Αλ Ουατίγια επλήγη από αεροσκάφη των ΗΑΕ



Ιούλιος 5, 2020. 22:23
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια στη Λιβύη, επλήγη από αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, επιπλέον σημειώνουν ότι δεν υπήρξαν θύματα, αλλά το ραντάρ και τα ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου υπέστησαν ζημιές.

Αυτό αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα επικαλούμενο το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας των ΗΑΕ που εδρεύουν στη γειτονική Αίγυπτο, ήταν αυτά που επιτέθηκαν στη βάση.
Εντούτοις, η κυβέρνηση της Τρίπολης, του Φαγιέζ αλ Σάρατζ δεν σχολίασε επίσημα αυτές τις πληροφορίες, ούτε και τι συνέβη στη βάση που βρίσκεται νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Λιβύης.


Οι πληροφορίες ότι η αεροπορία των ΗΑΕ συμμετείχε στην επίθεση μεταδόθηκε στα κοινωνικά δίκτυα από τον εκπρόσωπο της επιχείρησης «Ηφαίστειο της οργής» των δυνάμεων της Τρίπολης, Αμπντουλμαλίκ αλ Μεντένι.
Αυτός ήταν που ανέφερε τις λεπτομέρειες του συμβάντος. Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά την επιδρομή στην αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια, τα αεροσκάφη Mirage 2000-9 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΑΕ απογειώθηκαν από την αιγυπτιακή αεροπορική βάση  Σιντί αλ Μπαράνι, 90 χλμ. από τα  λιβυκά σύνορα.

Το πρακτορείο τόνισε, ακόμη,  ότι η Αλ-Ουατίγια δέχτηκε επίθεση για πρώτη φορά μετά τις 18 Μαΐου 2020, όταν μονάδες του στρατού του Λιβυκού στρατού στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ απομακρύνθηκαν από αυτήν.




Μάλιστα, στις αρχές Μαΐου του τρέχοντος έτους, χρήστες του διαδικτύου παρατήρησαν ότι στην αιγυπτιακή αεροπορική βάση Σιντί αλ Μπαράνι, εντοπίστηκαν έξι μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών χρήσεων, Mirage 2000-9,   της πολεμικής αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Στη συνέχεια προέκυψε η υπόθεση ότι τα αεροσκάφη αυτά ενεργούν προς το συμφέρον του Εθνικού Στρατού της Λιβύης.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!