Αύριο ενημερώνει ο Μητσοτάκης τους αρχηγούς για ελληνοτουρκικά

Αύριο ενημερώνει ο Μητσοτάκης τους αρχηγούς για ελληνοτουρκικά


Σε ανοιχτή γραμμή με τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας ο πρωθυπουργός, που αύριο ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς. Στη βουλή τα διαδοχικά ραντεβού. Τα πράγματα είναι κρίσιμα, «δεν είναι μια οποιαδήποτε Τετάρτη», χρειάζεται ενότητα, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και ζήτησε άμεσα ενημέρωση για τις εξελίξεις.
Αύριο, Πέμπτη 23 Ιουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί διαδοχικά στο Γραφείο του στη Βουλή και θα ενημερώσει τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα, αναφέρει ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα.
Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης επικοινώνησε με τα Γραφεία των Πολιτικών Αρχηγών και ορίστηκαν οι κάτωθι συναντήσεις:
-Στις 12:30, με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξη Τσίπρα,
- Στις 13:30, με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά,
- Στις 18:15, με τον Πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση Κυριάκο Βελόπουλο,
- Στις 19:30, με τον Γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη.


Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Δημήτρη Κουτσούμπα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 09:30.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις, με το Αιγαίο να μυρίζει «μπαρούτι», δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει διαμηνύσει πως οποιαδήποτε ενέργεια εντός της υφαλοκρηπίδας της θα εμποδιστεί. «Δεν πρόκειται να δεχθούμε παραβίαση της ελληνικής κυριαρχίας και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», έλεγαν και χθες κυβερνητικές πηγές.
Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χθες το απόγευμα επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel, την οποία και ενημέρωσε για τις τελευταίες ενέργειες της Τουρκίας, ενώ όπως έγινε γνωστό, η καγκελάριος επικοινώνησε και με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό το περιεχόμενο της συνομιλίας.
Είχε προηγηθεί σκληρή ανακοίνωση από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, με το οποίο καλούσε την Αγκυρα να τερματίσει τις προκλητικές της ενέργειες, που παραβιάζουν κυριαρχικά μας δικαιώματα και υπονομεύουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.
Η Πρεσβεία μας στην Άγκυρα παρέδωσε διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ οι ελληνικές αρχές έχουν ήδη εγείρει το θέμα στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και στον ΟΗΕ, καθώς και στις πρωτεύουσες των μόνιμων μελών του ΣΑΗΕ.

Τσίπρας: Να ενημερώσει σήμερα τη Βουλή ο πρωθυπουργός για ελληνοτουρκικά

Με αναφορές στα εθνικά θέματα και σφοδρά πυρά στην κυβέρνηση πως «την ώρα της κρίσης» συνεδριάζει η Βουλή για «να βαθύνει τον διχασμό» ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε o πρωθυπουργός, «πρέπει να έρθει στη Βουλή για να ενημερώσει, να συγκαλέσει το ΚΥΣΕΑ και να ζητήσει έκτακτη σύγκληση εκ νέου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προκειμένου να αποφασιστούν έστω και εκ των υστέρων κυρώσεις στην Τουρκία για τη διαρκή και επαναλαμβανόμενη προκλητική συμπεριφορά παραβίασης του διεθνούς δικαίου».
«Τι μήνυμα στέλνει σήμερα η Αθήνα, όταν την ώρα της κρίσης, η Βουλή συνεδριάζει για να βαθύνει τον διχασμό που προκαλεί η εκδικητική εμμονή σας;» σημείωσε προς την κυβερνητική πτέρυγα, αναφερόμενος στη σημερινή συνεδρίαση για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Συνέχισε λέγοντας πως «δεν είναι μια οποιαδήποτε Τετάρτη», κάνοντας αναφορά στις κινήσεις του τουρκικού στόλου στο Νατιοανατολικό Αιγαίο. Προσέθεσε «και εσείς εδώ κάνετε σαν να μη συμβαίνει τίποτα και συνεχίζετε απτόητοι το θεάρεστο έργο σας. Να δικάσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Και να διχάσετε τον ελληνικό λαό».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας «αλήθεια, ποιο μήνυμα στέλνετε στην άλλη πλευρά, με αυτή την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά; Δεν έχετε καταλάβει ότι τα πράγματα είναι κρίσιμα; Ότι η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο δεν χωρά κανέναν εφησυχασμό;». Συνέχισε λέγοντας πως «απαιτείται σχέδιο, όχι πυροτεχνήματα. Απαιτείται άμεση δράση, όχι αργά αντανακλαστικά. Απαιτείται κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων συμμαχιών, όχι παρακάλια. Μα πάνω απ’ όλα απαιτείται ενότητα».
Για να προσθέσει, «την ενότητα τη διασφαλίζει πρωτίστως η ηγεσία της χώρας. Στην πράξη. Με έργα. Ποια ενότητα επικαλείται ο κύριος Μητσοτάκης, όταν ενάμιση μήνα τώρα έχετε ξεκινήσει το γαϊτανάκι της σπίλωσης των πολιτικών σας αντιπάλων;».
Από το βήμα της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως πρέπει να έρθει στη Βουλή ο κύριος Μητσοτάκης προκειμένου να ενημερώσει τον λαό για το σχέδιο της χώρας, ώστε να αποτραπεί η σχεδιαζόμενα παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Τόνισε, δε, «δεν είναι η πρώτη φορά που η Αγκυρα στέλνει ερευνητικό στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Έστειλε και το 2018, τον Οκτώβρη. Άλλα η χώρα είχε σχέδιο αντιμετώπισης. Οι ένοπλες δυνάμεις κινήθηκαν έγκαιρα. Και οι έρευνες απετράπησαν. Προστατεύσαμε ως οφείλαμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Θεωρώ αυτονόητο ότι το ίδιο σχέδιο υπάρχει και σήμερα. Και περιμένουμε ο κύριος Μητσοτάκης να το θέσει σε εφαρμογή. Και να ενημερώσει γι' αυτό την εθνική αντιπροσωπεία».


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»