Από τη «Νέα Μακεδονία» με αγάπη ! ( «ποίημα» στο αναγνωστικό της Β’ Δημοτικού των Σκοπίων )



Φωτογραφία του Βασίλης Στοϊλόπουλος.

Μετά από πολλές δεκαετίες συστηματικής πλύσης εγκεφάλου –αλλά και ελληνικής μειονεξίας, υποχωρητικότητας, εθνομηδενιστικής υπονόμευσης και αδιαφορίας - ο αλυτρωτικός ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟΣ έχει πλέον «εμπεδωθεί» στον σλαβικό πληθυσμό της ΠΓΔΜ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα διδασκαλίας για δεκαετίες της τεχνιτής εθνικής συνείδησης είναι το παρακάτω «ποίημα» στο αναγνωστικό της Β’ Δημοτικού των Σκοπίων :
Από το Πέλιτσερ * ως το Πιρίν 
απ΄ το Βρούτοκ ως το Αιγαίο το λευκό
τρία λουλούδια - ένα μπουκέτο
ένας λαός ενωμένος ολόκληρος
Μακεδονία, γη αγαπημένη !
Για τα θαρραλέα παιδιά σου
ο λαός μελωδικά τραγουδά τραγούδια
η σημαία του Γκότσε και του Γιάνε
από πάνω σου υπερήφανα κυματίζει
Μακεδονία, γη γιομάτη θάρρος!
Από αιώνες όμορφη γη / το όνομα σου ξυπνά αγάπη,
μια καρδιά σε τρία λουλούδια / γεμάτη αγάπη μας προσφέρει
Μακεδονία, όνομα αιώνιο !»
Γι΄ αυτό και η εκτίμηση (περισσότερο «ευσεβείς πόθοι») ότι θα υπάρξει εύκολα «έντιμος συμβιβασμός», που θα «λύσει τα χέρια» της Ελλάδας απέναντι στο επικίνδυνο νεοοθωμανικό επεκτατισμό και την τουρκοκίνητη αλβανική επιθετικότητα, είναι απλά μια ακόμη ελληνική αυταπάτη. Οι κυβερνώντες με την σπουδή τους φαίνεται να λογαριάζουν «χωρίς τους ξενοδόχους», που εν προκειμένω είναι αρκετοί (ΠΓΔΜ, Τουρκία, Βουλγαρία, Αλβανία κ.α.). Ενδεικτικό των πραγματικών διαθέσεων των γειτόνων μας είναι πάντως ότι - σε αντίθεση με τις προθέσεις της «δημοκρατικής» ελληνικής κυβέρνησης – θα θέσουν την όποια «συμβιβαστική λύση» σε δημοψήφισμα!
* ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ :Το «Πέλιτσερ» είναι βουνό στα σύνορα Σκοπίων-Αλβανίας που επεκτείνεται εντός της αλβανικής επικράτειας. Το «Πιρίν» είναι βουνό της Βουλγαρίας. Το «Βρούτοκ» είναι στις πηγές του Αξιού στα βόρεια σύνορα της ΠΓΔΜ. Τα «τρία λουλούδια» είναι οι «Τρεις Μακεδονίες» (Μ. του Πιρίν, FYROM και Μ. του Αιγαίου). «Γκότσε και Γιάνε»: ο Γκότσε Ντέλτσεφ και Γιάνε Σαντάνσκι, Βούλγαροι κομιτατζήδες, νυν «Μακεδόνες» αλλά και Βούλγαροι ήρωες. «Καρδιά» είναι το τριχοτομημένο «μακεδονικό έθνος»
http://www.freepen.gr  απο  fb  Βασίλης Στοϊλόπουλος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!