Σοκαρισμένοι οι Σκοπιανοί με την λαοθάλασσα – «Οι Ελληνες αντιστέκονται» – Οι 500.000 πατριώτες μοίρασαν εγκεφαλικά και προβληματισμό στους γείτονες







«Οι Ελληνες αντιστέκονται», «Η Μακεδονία ήταν και θα είναι ελληνική», «Κάτω τα χέρια σας από τη Μακεδονία», «Το όνομα είναι η ψυχή μας» . Αυτά ήταν τα συνθήματα που φώναζαν συνέχεια οι 500.000 Ελληνες αναφέρουν τα ΜΜΕ. Τα Σκοπιανά Μέσα καθώς και η κυβέρνηση Ζάεφ, έχουν πανικοβληθεί με τον τεράστιο παλμό, καθώς δεν περίμεναν αυτή την λαοθάλασσα!
Το κύριο μήνυμα όλων των ομιλητών ήταν ένα: «Οποιος δώσει το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς είναι προδότης!», αναφέρουν τα Σκοπιανά ΜΜΕ.

Δείτε τις εικόνες που μεταδίδουν τα Σκοπιανά ΜΜΕ: 



Όπως αναφέραμε, η Σκοπιανή κυβέρνηση δεν περίμενε αυτή την αντίδραση. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας από την γειτονική χώρα, περίμεναν στη συγκέντρωση περίπου 50.000 άτομα, όμως έπεσαν έξω για… μόλις 450.000 άτομα. 
Η τεράστια συμμετοχή στο συλλαλητήριο αποκτά ιδιαίτερη πολιτική και διπλωματική σημασία. Η κυβέρνηση είχε αντιληφθεί προ ημερών ότι η κοινή γνώμη δεν είναι έτοιμη να δεχθεί, και στο μείζον εθνικό θέμα της Μακεδονίας, μία υποχώρηση και γι’ αυτό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Από τη συνάντηση εκπέμφθηκε το μήνυμα ότι ο κόσμος δεν πρέπει να πάει στα συλλαλητήρια -ένα μήνυμα, όμως, που έπεσε στο κενό με εκκωφαντικό τρόπο.
Πολιτικοί αναλυτές αναρωτιούνται τώρα τι θα συνέβαινε εάν η Εκκλησία απλώς δεν έπαιρνε θέση κατά των συλλαλητηρίων -ούτε καν να αφήσει τους πολίτες να επιλέξουν ελεύθερα. Και κυρίως, αναρωτιούνται επιπλέον τι θα συμβεί σε επόμενα συλλαλητήρια, που σίγουρα θα γίνουν και ειδικά εάν συνεχιστούν οι προκλήσεις τόσο της γειτονικής χώρας όσο και του ίδιου του μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος αποκαλεί ανερυθρίαστα τους Σκοπιανούς «Μακεδόνες».
Και βεβαίως εάν αποδειχθεί από τις επαφές που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας με την άλλη πλευρά, καθώς προετοιμάζεται να δει τον Σκοπιανό πρωθυπουργό Ζάεφ σε λίγες ημέρες στο Νταβός, ότι είναι δεδομένη η χρήση του όρου «Μακεδονία» από τη γειτονική χώρα.
Άλλωστε, ο κ. Τσίπρας δηλώνει σήμερα σε συνέντευξή του ότι «δεν είναι παράλογο να εμπεριέχεται ο όρος «Μακεδονία» σε μία σύνθετη ονομασία, είτε με γεωγραφικό είτε με χρονικό προσδιορισμό, έναντι όλων, έτσι ώστε να γίνεται απολύτως σαφές ότι κανείς δεν διεκδικεί εδάφη ή ιστορία άλλων λαών».
Το λαϊκό ρεύμα που αναπτύσσεται όμως μπορεί πλέον να εξελιχθεί σε κρίσιμο διαμορφωτή των εξελίξεων. 
Δείτε νέες φωτογραφίες από το Συλλαλητήριο:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!