Σκόπια: «Οι αντίπαλοι της ένταξης του όρου «Μακεδονία» στο νέο όνομα συνεχίζουν με προκλήσεις»


Ο τίτλος από το δημοσίευμα


Ιανουάριος 16, 2018. 19:43

Σκόπια.

Μετά τις συνομιλίες των υπουργών, είναι καιρός, να συναντηθούν οι διαπραγματευτές.
Κατά την αυριανή συνάντηση στη Νέα Υόρκη, στο επίκεντρο αναμένεται να είναι το όνομα που θα προσφέρει μια βιώσιμη λύση, γιατί ο μεσολαβητής λέει ότι πρέπει πρώτα να συμωνήσουν μεταξύ τους οι δύο χώρες. Στη διαδικασία αυτή μέσω των ομάδων εργασίας, θα καθοδηγούνται από τον Ντιμίτροφ και τον Κοτζιά.



Και ενώ οι αρχές και των δύο χωρών εργάζονται για να προσεγγίσουν τις νοοτροπίες, οι προκλήσεις συνεχίζονται από την ελληνική πλευρά.


Ο Πάνος Καμμένος, εταίρος του συνασπισμού του Τσίπρα, ο οποίος αναφέρεται συνεχώς στις συνομιλίες με τα Σκόπια, σήμερα γέμισε τους τίτλους των ελληνικών μέσων ενημέρωσης με μια φωτογραφία του 1937.


Ο επίσημος χάρτης της Γιουγκοσλαβίας του 1937 έγραφε τα Σκόπια ως Βαρντάρσκα, επισημαίνει ο Καμμένος που είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής να μην είναι μέρος της επίλυσης της διαφοράς το όνομα Μακεδονία.


Ωστόσο, ο πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου, Νίκος Βούτσης, δήλωσε ότι εισηγητής της άμεσης διευθέτησης της διαφωνίας του ονόματος με επίκεντρο τις εθνικές θέσεις της χώρας.


Στο ελληνικό κοινό οι φωνές αυτές αγγίζουν σχεδόν όλους που συμμετέχουν στην πολιτική. Ορισμένοι από αυτούς ανακοινώνουν ότι θα παραιτηθούν εάν επιτραπεί η χρήση το όρου Μακεδονία. Άλλοι, λένε ότι με υπερηφάνεια ότι κάποιος οικοδομεί την ταυτότητά του μέσα από την ιστορία του.


Πάντως, αύριο φθάνει στα Σκόπια, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. Και πριν από την ομιλία του στο Κοινοβούλιο την Πέμπτη, η ηγεσία του κράτους αναμένει να ακούσει εάν η διαφωνία του ονόματος παραμένει  το μοναδικό εμπόδιο για την ένταξη στην Οργάνωση ή θα υπάρξουν και άλλες προϋποθέσεις για τη χώρα μας.

http://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!