ΥΠΕΞ Ελλάδας: Θέμα τσάμικο δεν υπάρχει! ΥΠΕΞ Αλβανίας: και όμως υπάρχει!



Ιανουάριος 30, 2018. 17:58

Τίρανα.
 
Μετά τη δήλωση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά ότι μετά από δύο συναντήσεις που είχε με τον Αλβανό ομόλογό του, θέμα τσάμικο δεν συζητήθηκε, αφού δεν αποτελούσε μέρος της ατζέντας ήρθε η αντίδραση του Αλβανού διπλωμάτη( κείμενο φωτό Gazeta Tema)

 

Σε συνέντευξή του στο «Ανοιχτό Στούντιο» στην News24, ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι δήλωσε ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε τη γνώμη του για το εν λόγω ζήτημα, όπως σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.


«Όταν λένε σε εμάς ότι δεν υπάρχει ως θέμα, υπάρχει ένας αδικαιολόγητος φόβος ή φόβος εδαφικών αξιώσεων που δεν υπάρχουν στο θέμα των τσάμηδων. Εξετάσαμε επίσης τα έγγραφα μεταξύ των δύο πλευρών ως ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών», διευκρίνισε ο Μπουσάτι.


Πρόσθεσε επίσης: το θέμα είναι γνωστό και στον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος, όπως είναι γνωστό επιβεβαίωσε ότι υπάρχει το θέμα αυτό, παρά την αντίθεση που εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.


«Γνωρίζουμε ότι ως θέμα υπάρχει. Θα σας πω ότι πριν από τρία χρόνια όταν ειπώθηκε για την εμπόλεμη κατάσταση της Ελλάδας προς την Αλβανία, τότε επί υπουργίας Βενιζέλου, ειπώθηκε από την ελληνική πλευρά ότι δεν υπάρχει ο νόμος του πολέμου με την Αλβανία. Τώρα αναγνωρίζεται. Έτσι για εμάς (το τσάμικο) θα εξακολουθήσει να αποτελεί ζήτημα, εφόσον δεν οδηγείται προς τη λύση του», είπε ο Μπουσάτι.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!