Ο πρόεδρος της Αλβανίας γιόρτασε το Πάσχα στην Δερβιτσάνη



Το χωριό Δερβιτσάνη του νομού Αργυροκάστρου επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας Μπουγιάρ Νισάνι προκειμένου να ευχηθεί το «Χριστός Ανέστη» στους ορθόδοξους χριστιανούς της χώρας.
Με την ευκαιρία, ο κ. Νισάνι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην ελληνική εθνική μειονότητα της Αλβανίας, η οποία όπως είπε χαρακτηριστικά, με μόχθο και θυσίες κατάφερε να τηρήσει την αξιοπρέπειά της, τις παραδόσεις, τη γλώσσα και ταυτότητά της, και με την συνεχή συνεισφορά της στην χώρα όπου ζει, απέσπασε τον σεβασμό και την εκτίμηση του αλβανικού λαού. Γι αυτό, πρόσθεσε ο Πρόεδρος Νισάνι, «έχετε την ευγνωμοσύνη του αλβανικού κράτους».

Αναφερόμενος στο ρόλο της ορθόδοξης πίστης στην έμπνευση της ελπίδας και αισιοδοξίας στους πιστούς, ο Πρόεδρος της Αλβανίας εξύμνησε ιδιαίτερα το ρόλο των ορθόδοξων κληρικών, μεταξύ αυτών και εκείνων της ελληνικής εθνικής μειονότητας, για τις θυσίες που χρειάστηκε να καταβάλλουν για να τηρήσουν ζωντανή την πίστη στο Θεό και να ξανακτίσουν από τα ερείπια τους ναούς και όλο το θρησκευτικό οικοδόμημα. Την ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη του, ο κ. Νισάνι εξέφρασε, για το ρόλο του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου, ο οποίος, όπως είπε, «αναγέννησε και αποκατάστησε την αξιοπρέπεια του ορθόδοξου κλήρου στην Αλβανία».
Αναφερόμενος στις ελληνο-αλβανικές σχέσεις επισήμανε ότι δεν είμαστε απλώς γείτονες, αλλά και φίλοι-λαοί, που διανύσαμε μακρά κοινή ιστορία. Εξέφρασε μάλιστα τις ευχαριστίες του στον ελληνικό λαό που υποδέχτηκε, όπως είπε, με ευλάβεια τους εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανούς μετανάστες ειδικά την περίοδο 1990-91.
Ο Πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας επισκέφτηκε την εκκλησία της ενορίας της Δερβιτσάνης, αντάλλαξε με τους πιστούς τις ευχές της ημέρας στην ελληνική γλώσσα, και τσούγκρισε μαζί τους κόκκινα αυγά.
Στο κέντρο του χωριού τίμησε με το παράσημο του άξιου καλλιτέχνη, το λαϊκό καλλιτεχνικό συγκρότημα του Δήμου Δρόπολης για την προσφορά του στη διατήρηση της μουσικής παράδοσης και των λαϊκών ενδυμασιών της περιοχής.
Πηγή κειμένου: epiruspost.gr,http://www.himara.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!