Το Κρεμλίνο διαψεύδει την ανακοίνωση περί «κόκκινων γραμμών» που πέρασαν οι ΗΠΑ


Άγνοια για τις ανακοινώσεις του στρατιωτικού κέντρου κοινής διοίκησης Ρωσίας, Ιράν και των δυνάμεων που στηρίζουν τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ περί «κόκκινων γραμμών» που πέρασαν οι ΗΠΑ πλήττοντας την αεροπορική στρατιωτική βάση Αλ Σαϊράτ στην επαρχία Χομς, δήλωσε το Κρεμλίνο δια στόματος του εκπροσώπου του Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Δεν γνωρίζουμε γι' αυτό, δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε και δεν γνωρίζουμε από πού το πήρε το Reuters και από πού εμφανίστηκαν πάλι αυτές οι ανώνυμες πηγές», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο, επικαλούμενο ένα κέντρο κοινής διοίκησης που αποτελείται από δυνάμεις της Ρωσίας, του Ιράν και μαχητών που υποστηρίζουν τον Άσαντ, μετέδωσε χθες πως η πρόσφατη πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ εναντίον της συριακής αεροπορικής βάσης Αλ Σαϊράτ υπερέβη τις «κόκκινες γραμμές».
Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, οι σύμμαχοι θα απαντήσουν σε οποιαδήποτε νέα επίθεση και θα αυξήσουν την υποστήριξή τους στη Δαμασκό.
«ΗΠΑ-Ρωσία βρέθηκαν κοντά στην αντιπαράθεση»
Πάντως, όπως δήλωσε σήμερα ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί η Ρωσία βρέθηκε «μερικά εκατοστά από την αντιπαράθεση» με τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την πυραυλική επίθεση.
«Και αν αποδειχθεί πως οι τρομοκράτες διέσπειραν το (δηλητηριώδες) αέριο, τι θα κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες; Αν οι τρομοκράτες ανακαλύψουν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα τους υποστηρίζουν κάθε φορά που διασπείρουν το αέριο, τι θα γίνει με την περιοχή; Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως βρέθηκαν μερικά εκατοστά από την αντιπαράθεση (με τις Ηνωμένες Πολιτείες)», είπε ο Ροχανί, επικαλούμενος Ρώσους αξιωματούχους, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.
http://www.pontos-news.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!