7 Πράγματα που πρέπει να μάθεις και να κατανοήσεις γρήγορα στη ζωή σου!

7 Πράγματα που πρέπει να μάθεις και να κατανοήσεις γρήγορα στη ζωή σου!

Συχνά στη ζωή μας καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε διάφορες κρίσεις ή περίεργες καταστάσεις που μας βάζουν σε πολύ σκέψη. Διαλέγουμε όμως πάντα τον σωστό δρόμο; Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που θα ευχόσουν να μάθεις πιο γρήγορα στη ζωή σου.
Μεγαλώνοντας συνειδητοποιούμε πως αν είχαμε διαχειριστεί τελείως διαφορετικά κάποιες καταστάσεις τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ πιο ευνοϊκά. Μερικές θεωρίες και αντιλήψεις όμως τις αποκτούμε μόνο με το πέρασμα του χρόνου και τις
κατακτούμε με την εμπειρία.

Εκτός αν διαβάσεις προσεκτικά, κατανοήσεις και εφαρμόσεις σε όλο το φάσμα της ζωή σου αυτά που ακολουθούν. Και όσο νεότερος είσαι, τόσο πιο ευγνώμων πρέπει να νιώθεις που θα έρθεις σε επαφή με αυτά τα μικρά αλλά τόσο σημαντικά μαθήματα ζωής.

Τι πρέπει να μάθεις για να διαχειρίζεσαι καλύτερα τη ζωή σου


1. Επικεντρώσου στο παρόν

paron

Αυτό που έχει σημασία είναι το εδώ και τώρα! Συνηθίζουμε να ανατρέχουμε συνεχώς σε γεγονότα του παρελθόντος ή προσπαθούμε να οργανώσουμε ή ακόμα και να προβλέψουμε το μέλλον με αποτέλεσμα να χάνουμε το παρόν.
Μια στιγμή ευτυχίας μπορείς να τη βιώσεις μόνο στο παρόν, καθώς το παρελθόν έχει πια φύγει και το μέλλον ακόμα δεν έχει έρθει. Μην προσπερνάς τις μικρές καθημερινές στιγμές. Μπορούν να σου προσφέρουν πολύ περισσότερα από όσα νομίζεις.
Παρατήρησε όσα υπάρχουν γύρω σου, κάνε τον εαυτό σου να χαρεί με όσα έχεις, επικεντρώσου ακόμα και στην αναπνοή σου. Πρέπει να νιώθεις τυχερός για όσα έχεις και έτσι θα σταματήσεις να παραπονιέσαι πως ο χρόνος περνά πολύ γρήγορα ή πως όλα τα καλά τελειώνουν πολύ γρήγορα.

2. Βγάλε τα «πρέπει» απ’ τη ζωή σου


Από πολύ μικρή ηλικία ακούμε συνεχώς πρέπει ή δεν πρέπει και φτιάχνουμε τη ζωή μας σύμφωνα μ’ αυτά. Η οικογένεια, το σχολείο, η κοινωνία μας γεμίζει καθημερινά με μικρούς και μεγάλους κανόνες τους οποίους φροντίζουμε να ακολουθούμε σε κάθε βήμα.
Γιατί όμως να λειτουργούμε έτσι και να βάζουμε όρια στον εαυτό μας και μικρά κουτάκια; Η ζωή μας ανήκει και πιο σκληρός κριτής από τον ίδιο τον εαυτό μας δεν θα βρεθεί. Γι΄αυτό μπορείς μόνος σου να ορίσεις τα επόμενα βήματά σου, όπως θεωρείς πως είναι καλύτερα χωρίς να νοιάζεσαι για όλα αυτά τα ταμπού του καλού παιδιού, του καλού μαθητή-φοιτητή του καλού επαγγελματία και οτιδήποτε άλλο.
Πάρε τη ζωή στα χέρια σου, πράξε όπως νομίζεις καλύτερα και μη φοβηθείς για τυχόν αρνητικές κριτικές. Ο δρόμος προς την επιτυχία δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Άκου τις γνώμες των άλλων και κράτα τες σαν τροφή για σκέψη όχι σαν επιβολή της γνώμης τους.

3. Μην μεγαλοποιείς πράγματα και καταστάσεις


Όταν βρισκόμαστε κάτω υπό πίεση, στρες ή μπροστά σε μια οδυνηρή απόφαση συνηθίζουμε να μεγαλοποιούμε τα πράγματα με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε λανθασμένες ενέργειες.
Η υπερανάλυση των γεγονότων μόνο κακό μπορεί να επιφέρει στην ψυχολογία μας και να πιστεύουμε πως θα αργήσουμε πολύ να ξεπεράσουμε μαι στενάχωρη κατάσταση. Καθώς όμως περνάει ο καιρός το ξεπερνάμε και επιστρέφουμε στην κανονικότητα της ζωής μας.
                                          

4. Αντιμετώπισε τους φόβους σου  


                                            antimetopise-ton-fovo


Όλοι έχουμε φόβους και αρνούμαστε να τους αντιμετωπίσουμε. Οι μεγαλύτεροι φόβοι μας όμως είναι προϊόν του εγκεφάλου μας. Άρχισε μα αντιμετωπίζεις πιο συχνά τους φόβους και θα συνειδητοποιήσεις πως τους είχες μεγαλοποιήσεις.
Το συναίσθημα που θα νιώσεις θα σε γεμίσει με υπερηφάνεια και θα είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση ολόκληρη τη ζωή.

5. Κάνε αργά και σταθερά βήματα


skala-pros-tin-epitixia










 Η νεότητα χαρακτηρίζεται από θάρρος και αυθορμητισμό. Έτσι όταν είμαστε νέοι συνηθίζουμε να κάνουμε μεγαλεπίβολα σχέδια και να αναζητούμε άμεση επιτυχία. Θεωρούμε πως θα φτάσουμε τους στόχους μας εύκολα και γρήγορα.
Αυτό απέχει όμως από την πραγματικότητα γι’ αυτό συνηθίζουμε να βαριόμαστε και να τα παρατάμε κάπου στη μέση της διαδρομής ή να απογοητευόμαστε.
Το μυστικό της επιτυχίας είναι αργά και σταθερά βήματα. Πρέπει να θέτεις μικρούς και εφικτούς στόχους κάθε φορά ώστε να είναι διαχειρίσιμοι και να μπορείς να τους κατακτήσεις. Από εκεί θα αντλήσεις δύναμη να συνεχίσεις παρακάτω μέχρι να κατακτήσεις την απόλυτη επιτυχία.

6. Σταμάτα να υποθέτεις τι σκέφτονται οι άλλοι


                                                          skepsi-ton-allon  


Συνηθίζεις να υποθέτεις και να υποπτεύεσαι τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα; Απλά σταμάτα το, γιατί το πιο πιθανό είναι να μην σκέφτονται απολύτως τίποτα. Ακόμα και αν διαφωνήσουν με την άποψη σου ή σε κατηγορήσουν για κάτι που έκανες δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσουν να σκέφτονται αρνητικά για σένα.
Όλοι έχουν πολλά δικά τους θέματα να ασχολούνται οπότε το πιο πιθανό είναι πως ό,τι συζήτηση κάνετε να μείνει στη στιγμή και να μην το θυμούνται καν μετά από κάποιες μέρες. Άρα σταμάτα να σκέφτεσαι για το πως σκέφτονται οι άλλοι και επικεντρώσου στους στόχους σου χωρίς περισπασμούς.

7. Να εκτιμάς τα πάντα στη ζωή σου


                                                    
                                              Όσο κλισέ και αν σου ακούγεται η ευτυχία κρύβεται σε μικρά καθημερινά πράγματα. Εκτίμησε την καθημερινότητά σου, τους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου, μια συζήτηση που μπορεί να κάνεις και οτιδήποτε άλλο σε περιβάλλει.
Όταν εκτιμήσεις όλα αυτά θα γίνεις πολύ πιο ευτυχισμένος και θα χαμογελάς πολύ πιο συχνά.

Αν ακολουθήσεις όλες αυτές τις μικρές συμβουλές που φαίνονται εύκολες, αλλά είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστούν ο μελλοντικός εαυτός σου θα σε ευγνωμονεί. Η ευτυχία είναι στο χέρι μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!