Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τραμπ: Σε άθλια θέση η Ελλάδα


Τραμπ: Σε άθλια θέση η Ελλάδα

Λιγότερες από 24 ώρες αφού το ΔΝΤ έκλεισε τις πόρτες του μετά την τετραήμερη συνεδρίασή του στην Ουάσινγκτον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι στις επόμενες μέρες θα αποκαλύψει τις πολιτικές του σχετικά με το Ταμείο.

Παρόλο που δεν έδωσε λεπτομέρειες, ο Τραμπ  είπε ότι πιθανότατα θα υποστήριζε τη διατήρηση του τρέχοντος επιπέδου χρηματοδότησης των ΗΠΑ για το ΔΝΤ και ότι δεν θα ζητήσει από το Κογκρέσο να ακυρώσει τη χρηματοδότηση.
"Θα έχουμε κάτι για το ΔΝΤ σε λίγες μέρες", δήλωσε ο Τραμπ σε ερώτηση του Newsmax, υπονοώντας ότι γνώριζε ότι υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το τι θα ακολουθήσει για την πολιτική του ταμείου.
Μιλώντας σε ιδιωτική συνάντηση με δημοσιογράφους στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ αναφέρθηκε και στη δυσχερή κατάσταση της Ελλάδας, την οποία όπως είπε "συμπονά" καθώς τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει την κρίση χρέους, το οποίο ανέρχεται τώρα στα 323 δισ. ευρώ. "Η Ελλάδα! Όλοι είναι σε άθλια κατάσταση εκεί, είναι απαίσιο. Είσαι Έλληνας;", είπε απαντώντας σε ερώτηση του Newsmax.
Οι δηλώσεις Τραμπ έρχονται ένα μήνα αφού διόρισε τον Ντέιβιντ Μάλπας ως ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, που επιβλέπει τη διεθνή χρηματοδότηση. Στη συνέχεια διόρισε τον Άνταμ Λέρικ ως αναπληρωτή του Μάλπας. Να σημειωθεί ότι και οι δύο έχουν ασκήσει κριτική στο ΔΝΤ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!