Προβοκάτσια των κεμαλικών με το Αγαθονήσι



Μέχρι τώρα ήταν ο Ερντογάν που κατά την προεκλογική του περίοδο προκαλούσε κάθε μέρα, είτε με τα νησιά του Αιγαίου, είτε με τη Συνθήκη της Λωζάνης, είτε με τους μουσουλμάνους των Βαλκανίων.

Οι εκλογές πέρασαν και τη σκυτάλη παρέλαβαν αυτοί που ψήφισαν «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα. Απίστευτο αλλά αληθινό: η εφημερίδα «Sozcu», η οποία αυτήν τη στιγμή είναι ο απόλυτος εκφραστής του παραδοσιακού κεμαλισμού και αναφανδόν κατά του Ερντογάν, δημοσιεύει στο πρωτοσέλιδό της φωτογραφίες από το Αγαθονήσι επισημαίνοντας: «Στο νησί που ανήκει στον Νομό Αϊδινίου και είναι τουρκικό, Έλληνες ψήνουν αρνιά και τρωγοπίνουν για το Πάσχα». 


Το δημοσίευμα αυτό το παρέλαβαν ιστοσελίδες κι άλλες εφημερίδες αναπαράγοντας το περιεχόμενο και δημιουργώντας την εντύπωση στην τουρκική κοινή γνώμη πως το Αγαθονήσι είναι ένα νησί που ανήκει στην Τουρκία και το έχουν καταλάβει Έλληνες, και μάλιστα ψήνουν αρνιά και τρωγοπίνουν διασκεδάζοντας. 

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στο προπαγανδιστικό δημοσίευμα, «ο υπουργός Άμυνας και ο αρχηγός του Στρατού Ξηράς της Ελλάδας έκαναν επίδειξη δύναμης στο Γαϊδουρονήσι, το οποίο ανήκει στον Νομό Αϊδινίου της Τουρκίας και τώρα βρίσκεται υπό ελληνική κατοχή. Συνοδεία ελληνικής μουσικής οι κατοχικές δυνάμεις γλέντησαν και ήπιαν».

Λίγο παρακάτω ο αρθρογράφος χαρακτηρίζει βλάσφημο τον Π. Καμμένο προσθέτοντας σχετικά: «Δέχτηκαν προειδοποίηση ότι βρίσκονται στον τουρκικό εναέριο χώρο και ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος απάντησε ότι: “Είμαι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας και είμαστε σε ελληνικό εναέριο χώρο”. Στην επίμονη προειδοποίηση των Τούρκων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας ο Καμμένος απάντησε με τουρκική βρισιά. Στη συνέχεια ο βλάσφημος υπουργός Άμυνας μαζί με τον αρχηγό του Στρατού προσγειώθηκαν στο νησί και μαζί με τον δήμαρχο Ευ. Κόττορο, τον ιερέα της εκκλησίας, τους Έλληνες στρατιώτες και τους Έλληνες πολίτες που ζουν στο νησί έκαναν επίδειξη κυριαρχίας».

Το θέμα έκανε τον γύρο όλου του τουρκικού Τύπου, με γνωστές εφημερίδες, όπως η «Hürriyet» κι άλλες, να γράφουν τίτλους του τύπου: «Θέμα προκλήθηκε από αυτήν την εικόνα στα κοινωνικά δίκτυα», «Στο τουρκικό νησί που κατέλαβαν ψήνουν αρνιά».


http://www.zougla.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!