Κυνηγοί Pokemon στα...πατώματα!

Θύελλα αντιδράσεων και οργή από τους μανιακούς παίκτες για την εταιρία ανάπτυξης του παιχνιδιού, επειδή έβγαλε off τις ιστοσελίδες που αποκάλυπταν πού είναι τα «τερατάκια»
Από νεύρα μέχρι απόγνωση προκάλεσαν στους Pokemon maniacs οι αλλαγές που πραγματοποίησε η εταιρία ανάπτυξης του παιχνιδιού Niantic, καθώς αυτές επηρεάζουν τη λειτουργία εντοπισμού, εντός της εφαρμογής.


Η εταιρία έλαβε αυστηρά μέτρα κατά τρίτων ιστοσελίδων, όπως η Pokevision, οι οποίες επέτρεπαν στους παίκτες να βλέπουν σε ποια σημεία ακριβώς βρίσκονταν τα «τερατάκια» στο παιχνίδι.
Ενα από τα χαρακτηριστικά εντοπισμού που βοηθά τους παίκτες να βρίσκουν τα πολύχρωμα πλασματάκια υπέστη επίσης αλλαγές, με αποτέλεσμα να μειωθεί η λειτουργικότητά του. Το BBC αναφέρεται σε σάλο στα social media από παίκτες που εκφράζουν την οργή και την απόγνωσή τους. Αρχικά το παιχνίδι έδειχνε στους χρήστες μια λίστα με τα κοντινά «τερατάκια» και ένα «μονοπάτι» το οποίο αντιπροσώπευε την απόσταση των χαρακτήρων από το smartphone του παίκτη. Ωστόσο, αυτό το σύστημα είχε δεχτεί πληθώρα επικρίσεων, καθώς, όπως πολλοί υποστήριζαν, δεν λειτουργούσε όπως θα έπρεπε και για τον λόγο αυτόν η εταιρία προχώρησε στη διαγραφή του.

Επίσης, άλλες ιστοσελίδες που βοηθούσαν στον εντοπισμό των Pokemon, όπως η Pokevision και η Pokeradar, διαπίστωσαν ότι η λειτουργικότητα ορισμένων χαρακτηριστικών είχε επίσης μειωθεί. Το Pokevision χρησιμοποιούσε δεδομένα από το Pokemon Go, προκειμένου να δημιουργήσει χάρτες σε πραγματικό χρόνο, οι οποίοι επέτρεπαν στους χρήστες να εντοπίζουν συγκεκριμένα πλάσματα.
Προειδοποίηση
Σύμφωνα με ανάρτηση του Pokevision στο twitter, η ιστοσελίδα έχει πλέον τεθεί εκτός λειτουργίας.

Τέλος, στην αναβαθμισμένη έκδοση της εφαρμογής έχει προστεθεί μία προειδοποίηση για τους χρήστες να μην παίζουν το Pokemon Go όταν οδηγούν, ενώ παράλληλα επιτρέπει την επεξεργασία των avatars και διορθώνει μια σειρά προβλημάτων που είχαν εντοπιστεί.
Την ίδια στιγμή, πάντως, η Εκκλησία της Αγγλίας προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη φρενίτιδα με το Pokemon Go για να αυξήσει το εκκλησίασμα. Οι ιερείς παροτρύνονται να καλοδέχονται τους παίκτες που ψάχνουν για «τερατάκια» γύρω από τις εκκλησίες και να τους χορηγούν δωρεάν Wi-Fi.
Φοβούνται παγίδες από καταδίκους

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης θα απαγορεύσει στους καταδικασμένους για σεξουαλικά αδικήματα, που έχουν αποφυλακιστεί με αναστολή, να παίζουν Pokemon Go, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι το παιχνίδι θα μπορούσε να τους βοηθήσει να δελεάσουν νεαρά θύματα. Προκειμένου να εφαρμοστεί ο κανονισμός, η πολιτεία ζήτησε από τη Niantic, που ανέπτυξε το παιχνίδι, να διασταυρώσει τα στοιχεία των περίπου 3.000 παραβατών που θα της παράσχουν οι Αρχές με τον κατάλογο των παικτών.
Οι Αρχές ζητούν επίσης από την εταιρία να απομακρύνει όσα Pokestops βρίσκονται κοντά σε σπίτια ατόμων που έχουν διαπράξει τέτοια αδικήματα. Οι τελευταίοι θα ενημερωθούν ότι η ενασχόλησή τους με Pokemon Go ή παρόμοια παιχνίδια συνιστά παραβίαση της αναστολής τους.                                    http://www.espressonews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!