Translate

Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2016

Έκθεση κόλαφος: 360.000 ξένοι τζιχαντιστές πολέμησαν στη Συρία από 93 χώρες.95.000 σκοτώθηκαν.Οι περισσότεροι ξένοι τζιχαντιστές ήταν τούρκοι…350 τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στη Συρία

 
7506aec7-f40e-49b6-91d2-6626fcc6c08a_ORIGINAL
360.000 χιλιάδες ξένοι μαχητές πολέμησαν στα συριακά εδάφη κατά τη διάρκεια των 5 ετών του πολέμου.4.000 ιορδανοί σε τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία.Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Αμάν από το Κέντρο Γερμανικών Μελετών FELER έδειξε ότι ο αριθμός των ιορδανών που πολέμησαν στη Συρία ανέρχονται στις 3.900 χιλιάδες εκ των οποίων 1.990 σκοτώθηκαν και 265 αγνοούνται.Η έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του Dr.Jamil Sahin και έδειξε ότι ο συνολικός αριθμός των ξένων μαχητών όλων των εθνικοτήτων που πολέμησαν ενάντια στο συριακό στρατό από τον Απρίλη του 2011 έως και το τέλος του 2015 υπολογίζεται σε 360.000.Από αυτούς έχουν σκοτωθεί 95.000 ενώ στο συνολικό αριθμό συμπεριλαμβάνονται και γυναίκες που βρίσκονταν εκεί για γάμο του τζιχάντ είτε για νοσοκόμες αλλά και άτομα τα οποία συμμετείχαν ως γιατροί αλλά και ως επιχειρησιακό προσωπικό λογισμικής υποστήριξης.

Η έρευνα συμπεραίνει ότι αυτή τη στιγμή οι ξένοι τζιχαντιστές που πολεμάνε στη Συρία είναι 90.000 οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν καταταχθεί σε Daesh  και al Nusra.Εξ αυτών 21.500  μαχητές διαθέτουν ευρωπαική ή αμερικανική υπηκοότητα   ενώ 8.500 έχουν επιστρέψει στις χώρες τους στη Δύση.
Η έρευνα εκτιμά ότι η μεγαλύτερη συγκέντρωση ξένων πολεμιστών που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην ιστορία έγινε στη Συρία καθώς μιλάμε για 93 διαφορετικές υπηκοότητες από όλες τις ηπείρους συμπεριλμβανομένης της Ωκεανίας ενώ δεν υπάρχει αραβική χώρα από την οποία να μην έχουν φύγει ένοπλοι.
Η Τουρκία κατατάσεται πρώτη στον αριθμό τζιχαντιστών υπηκόων της που απέστειλε στη Συρία συμπεριλαμβανομένων και αξιωματικών του τουρκικού στρατού και των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών αλλά και της οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων. Αυτοί κατά πλειοψηφία είτε εντάχθηκαν στην Αλ Νούσρα είτε δημιούργησαν ανεξάρτητες οργανώσεις όπως οι διάφορες τουρκμενικές ταξιαρχίες.
Είναι ενδιαφέροντα τα στοιχεία της έρευνας αναφορικά με τον τουρκικό στρατό.Πάνω από 350 τούρκοι στρατιωτικοί ή απλοί στρατιώτες ή αξιωματικοί ή πιλότοι σκοτώθηκαν πολεμώντας στη Συρία και ο θάνατός τους αποδόθηκε σε άλλες αιτίες στα τουρκικά ΜΜΕ.
Όμως το ρεκόρ  των νεκρών μαχητών στη Συρία κατέχει η Σ Αραβία  με 5990 σκοτωμένους επί συνόλου 24.500 συμμετεχόντων σαουδαράβων πολεμιστών.
Το ρεκόρ στις γυναίκες για το γάμο του τζιχάντ κατέχει αδιαφιλονείκητα η Τυνησία με 180 γυναίκες ή ανήλικες που συμμετείχαν εκ των οποίων 45 σκοτώθηκαν.
Αναφορικά με τις πηγές χρηματοδότησης γύρω στα 45 δις δολάρια δαπανήθηκαν για χρηματοδότηση πολεμικών επιχειρήσεων της λεγόμενης αντιπολίτευσης  κατά του συριακού στρατού εννοώντας κυρίως τα φορτία των  πολεμικών εξοπλισμών είτε από πλοία είτε από άλλα μέσα.
Το Ισλαμικό Κράτος κατέχει τα πρωτεία στη χρηματοδότηση του « ανθρωπίνου δυναμικού  » παρέχοντας τους καλύτερους μισθούς ενώ οι μαχητές του  FSA έχουν τις χαμηλότερες   απολαβές.
Η μελέτη εξέτασε τον αριθμό των ξένων μαχητών από την ημερομηνία 10.4 του 2011 μέχρι 31.1.2016 σε όλο το εύρος της αποκαλούμενης ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης.Οι επιστημονικοί συνεργάτες παραθέτουν 51 πηγές σε παράρτημα στο τέλος της μελέτης.Εξηγούν ότι πέρα από αυτές βασίστηκαν στις δημοσιεύσεις σελίδων και ιστολογίων  τοπικής ή διεθνούς εμβέλειας που αφορούσαν στοιχεία και πληροφορίες για τους ξένους μαχητές.Διευκρινίζουν ωστόσο ότι διατηρούν μια επιφύλαξη μόνο ως προς τον αριθμό των νεκρών μαχητών καθώς ίσως υπάρχει μια στατιστική απόκλιση που οφείλεται στην μη εύρεση ή εξαφάνιση των πτωμάτων.
https://dimpenews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: