Έλληνες δεν υπάρχουν μόνο ήρωες, αλλά και προδότες

ΑΜΠΑΣ - ΑντιγραφήΤι αποκαλύπτει σε βιβλίο του Τούρκος δημοσιογράφος
ΤΟ ότι οι Έλληνες δεν είναι μόνο αφελείς και ευκολόπιστοι, αλλά και πολλοί προδότες της πατρίδας, αποτελεί αναντίλεκτο γεγονός, για το οποίο η Ιστορία καταγράφει, σε μαύρες  σελίδες της, πολλά παραδείγματα. Ο Εφιάλτης, ο Πύλιος Γιούσης, ο Κεραυνός, ο Τσούκκας και άλλοι, για τους οποίους γίνεται αναφορά σε επετείους και εκδηλώσεις, δεν είναι οι μόνοι. Είναι κάποιοι μεταξύ των πολλών.
Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ εισβολή του 1974 και άλλα τουρκικά εγκλήματα σε βάρος του κυπριακού και του εν γένει Ελληνισμού, δυστυχώς στηρίχτηκαν και σε πληροφορίες που έδωσαν «Έλληνες».
Σε εισαγωγικά ναι, γιατί δεν πρόκειται για Έλληνες, αλλά εχθρούς των Ελλήνων. Τέτοιοι προδότες αναφέρονται και στο βιβλίο του Τούρκου δημοσιογράφου και συγγραφέα Soner Yalcin, σχετικά με τις δραστηριότητες, τις ίντριγκες και δολοπλοκίες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) από το 1974. Το βιβλίο έχει τίτλο «Bay Pipo», που είναι το κωδικό όνομα του πράκτορα της MIT, Hiran Abas, ο οποίος μέχρι το 1974 υπηρετούσε στο Τμήμα Κυπριακών Υποθέσεων της ΜΙΤ. Αργότερα είχε λάβει μέρος σε επιχειρήσεις της ΜΙΤ στο Λίβανο και στο Ιράκ, ενώ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στο στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία της 12ης Σεπτεμβρίου 1980 και το 1990 δολοφονήθηκε από μέλη της αριστερής τουρκικής
ΑΜΠΑΣ - Αντιγραφή
Ο Τούρκος πράκτορας Hiran Abas, ο οποίος απέκτησε γκόμενα-συνεργάτιδα «Ελληνίδα», όταν ήταν «διπλωμάτης» στην Αθήνα..
Οργάνωσης DEV-SOL. Ήταν φανατικός αντικομμουνιστής και συνεργαζόταν με Αμερικανούς πράκτορες της CIA για το ξήλωμα της DEV-SOL, διάστημα κατά το οποίο είχαν δολοφονηθεί 2000 αριστεροί.
Ο Hiram Abas ήταν στενός φίλος του ανθυπολοχαγού Sabri Yirmibeboglu, ο οποίος υπηρετούσε στο Τμήμα Ειδικού Πολέμου της Τουρκίας και είχε διοργανώσει την προβόκατσια της τοποθέτησης βόμβας στο σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη. Η βόμβα ετοποθετήθη από τον Hasan Ucar, που υπηρετούσε στο τούρκικο προξενείο Θεσσαλονίκης και το φοιτητή της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Oktay Engin, από τη Δυτική Θράκη, στις 5 Σεπτεμβρίου 1955. Η προβοκάτσια αυτή χρησιμοποιήθηκε ως αφορμή για το μεγάλο τουρκικό πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης που ακολούθησε, με χιλιάδες νεκρούς, δηώσεις, λεηλασίες, δήμευση περιουσιών και εκτοπίσεις. ΤΟ 1958 το ΤΕΠ απέστειλε στην Κύπρο τρεις αξιωματικούς, τους Mehmet Bozkurt, Remzi Kyzylsu και
ΝΤΕΝΚΤΑΣ - Αντιγραφή
Ο Ραούφ Ντενκτάς, με στελέχη της ΤΜΤ, πλαισιούμενοι από τα σήματα της τ/κ τρομοκρατικής Οργάνωσης και της ΜΙΤ.

Muzafer Temizer και ίδρυσαν την ΤΜΤ, σε αντιστάθμισμα της
ΕΟΚΑ. Στην Κύπρο υπηρέτησε τότε και ο Bahadiz Ozel, του Τμήματος Ειδικού Πολέμου, με τη ιδιότητα του δασκάλου και με πλαστή ταυτότητα, ως εκπαιδευτής της ΤΜΤ σε θέματα ανταρτοπόλεμου και ψυχολογικού πολέμου. Μαζί του και ο συνταγματάρχης Raci Tetik, φίλος του πράκτορα της ΜΙΤ Hirem Abas. (Στην εισβολή, ο Tetik ήταν διοικητής δύναμης αλεξιπτωτιστών).
  • Όπως αποκαλύπτει στο βιβλίο ο Ozel, αξιωματικοί του ΤΕΠ της Τουρκίας εκπαίδευαν Τουρκοκύπριους «Mucahid»(αντάρτες), από το 1952!
Μετά το πραξικόπημα των συνταγματαρχών στην Ελλάδα ρο 1967, η ΜΙΤ άρχισε να δραστηριοποιείται έντονα και να συλλέγει πληροφορίες για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, για την Πολεμική Αεροπορία και τον αριθμό των Ελλαδιτών αξιωματικών που υπηρετούσαν στην Κύπρο αλλά και τις δυνατότητες ναρκοθέτησης των ακτών. Κι τούτο, κατά τον Τούρκο συγγραφέα, το 1964 όταν η τούρκικη Βουλή ενέκρινε την απόβαση στην Κύπρο, διαφάνηκε ότι ο τούρκικος στρατός δεν είχε τις απαιτούμενες πληροφορίες. Η δραστηριοποίηση της ΜΙΤ περιέλαβε και την τοποθέτηση στην τούρκικη πρεσβεία στη Αθήνα, του πράκτορα της Hiram Abas, ως υποπρόξενου.
O Abas εγκατεστάθη με τη γυναίκα του και τα δυο του παιδιά στο Παλαιό Φάληρο, όπου και διαπίστωσε, όπως και στην Καλλιθέα, τη Νέα Σμύρνη και στη Νέα Φιλαδέλφεια, ότι μιλιόταν ευρέως η τουρκική γλώσσα. Έτσι, βρήκε πρόσφορο έδαφος για επαφές. Απέβλεψε στο να ιδρύσει συνδέσμους και πηγές πληροφοριών, αναφορικά με την Κύπρο, τις σχέσεις Χούντας και Μακαρίου και για τις αποστολές του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.
Η πρώτη του επιτυχία, ήταν να πάρει τον κατάλογο του προσωπικού που υπηρετούσε στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Ακολούθησε μια μεγαλύτερη, όταν κατάφερε να συνάψει σχέσεις με την υπάλληλο του Υπουργείου Κ. Τσαγγαράκη, η οποία κατείχε καίρια θέση και της οποίας ο σύζυγος ήταν ταγματάρχης και υπηρετούσε στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ). Στην εξέλιξη, ο Τούρκος έκαμε γκόμενά του την Τσαγγαράκη, οπότε οι πληροφορίες άρχισαν να πέφτουν βροχή, περιλάμβαναν δε και πληροφορίες που αφορούσαν την ΕΥΠ. Όλες οι πληροφορίες αποστέλλονταν στην Άγκυρα κρυπτογραφημένες.
ΣΕ κάποιο στάδιο, οι σχέσεις του Hiran Abas με την Τσαγγαράκη έγιναν αντιληπτές από την ΕΥΠ, οπότε αυτή τέθηκε υπό παρακολούθηση. Η πεοσπάθεια αυτή απέφερε καρπούς, ήρθαν στο φως και επαφές του Abas με έναν Έλληνα πράκτορα, τον 29χρονο ναυτικό Παντελή Αναστασιάδη, τον οποίο είχε στρατολογήσει ο Τούρκος για να κατασκοπεύει το Πολεμικό Ναυτικό. Ο Αναστασιάδης συνελήφθη και παραδέχθηκε κατασκοπία προς όφελος της Τουρκίας και ότι έδωσε πληροφορίες για βάσεις πυραύλων και ραντάρ στο Αιγαίο, για στρατιωτικές βιομηχανίες και για τις αποστολές της 2ης, 6ης, 8ης, 10ης, 11ης, 12ης και 15ης μεραρχίας του ελληνικού στρατού! Ο Αναστασιάδης δικάστηκε και καταδικάστηκε σε 10χρονη φυλάκιση.
Αμέσως μετά τη σύλληψη του Αναστασιάδη, ο Abas φυγαδεύθηκε στην Τουρκία, στο χώρο αποσκευών διπλωματικού οχήματος!
ΟΠΩΣ επισημαίνει ο Soner Yalcin στο βιβλίο του, ο φάκελος της ΜΙΤ για την Κύπρο ολοένα και εμπλουτιζόταν από πολλές και διάφορες πηγές. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, οι ειδικοί της ΜΙΤ και του Ειδικού Πολέμου (τμήματος Κύπρου και Ελλάδας) «είχαν τόσες πληροφορίες, που μπορούσαν να προβλέψουν ακόμα και μελλοντικές εξελίξεις. Γνώριζαν και την πιο ασήμαντη υπόθεση που συνέβαινε στην Κύπρο»!
ΑΥΤΑ με τα χάλια μας Και…εις κατώτερα!..
(Αρχείο Νίκου Παπαναστασίου-απόσπασμα)
nikospa.wordpress.com
30.7.2016,https://nikospa.wordpress.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!