Δεν θέλετε να ξέρετε τι θα γίνει το φθινόπωρο με το προσφυγικό – Εάν θέλετε, διαβάστε…

 
Δεν θέλετε να ξέρετε τι θα γίνει το φθινόπωρο με το προσφυγικό – Εάν θέλετε, διαβάστε…

....πριν βουτήξετε για το βαθύ Αυγουστιάτικο μακροβούτι, ας σας κάνω ένα brief για το προσφυγικό όπως ξέρει κάποιος που ασχολείται με το θέμα απ τον πόλεμο της Κύπρου το 1974.
Στη χώρα βρίσκονται σε ακατάλληλους καταυλισμούς (για τους οποίους πληρώνεται η χώρα) γύρω στους 60.000 άνθρωποι που η κυβέρνηση αρνείται να διαχωρίσει σε πρόσφυγες ή μετανάστες.
10.000 στα (4) νησιά και οι άλλοι σε 60 περίπου κέντρα (δεν αναφέρομαι στο κολαστήριο του Ελληνικού και σε όσους μένουν σε τρώγλες ανά την επικράτεια από πριν), αλλά και σε πολλά ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.

Σύμφωνα με τη συμφωνία με την ΕΕ και το νόμο 4375/16, οι άνθρωποι αυτοί θα πρεπε να καταγραφούν και ταυτοποιηθούν στους χώρους που διαμένουν προκειμένου να γίνει η προώθησή τους σε άλλες χώρες (μιλούσαμε για 160.000).
Αυτό γίνεται με ρυθμούς χελώνας σε καταστολή, καθόσον μόνο 1500(!!!) έχουν περάσει συνέντευξη και γι αυτό μόνο 100 έχουν επιστρέψει στην Τουρκία, και μόνο 500 έχουν μετεγκατασταθεί σε άλλες χώρες.
Η επιστροφή στην Τουρκία γενικά είναι στον αέρα ανεξάρτητα από την τήρηση των όρων της συμφωνίας ΕΕ με τη χώρα αυτή καθόσον αμφισβητείται δυνατά κατά πόσον αποτελεί αυτό που οι Διεθνείς Συνθήκες περιγράφουν ως «ασφαλή τρίτη χώρα» για πρόσφυγες και μετανάστες.
Υπεράνθρωπες προσπάθειες γίνονται από διεθνείς αλλά και ελληνικές ΜΚΟ που γνωρίζουν και ειδικεύονται στο θέμα και κυρίως στην προστασία ευάλωτων ομάδων, ανήλικων, οικογενειών προς συνένωση, ανάπηρων κτλ, με τεράστιες δυσκολίες που τους δημιουργεί η ελληνική κυβέρνηση.
Οι άνθρωποι αυτοί (οι πρόσφυγες όχι οι μετανάστες), έχουν το δικαίωμα να περάσουν από την καθοριστική συνέντευξη μέσα σε 25 μέρες από την ημέρα υποβολής της αίτησής τους για άσυλο (Διεθνή Προστασία) αλλιώς μπορούν να βγαίνουν απ τους χώρους όπου κρατούνται σήμερα.
Αποτέλεσμα να μην ξέρουν τι τους περιμένει και να μην ξέρουν τι να κάνουν πώς να περάσουν τον καιρό τους.
Σας αφήνω να φανταστείτε τι θα γίνει απ το φθινόπωρο αν η κυβέρνηση δεν καταφέρει να οργανώσει τη συνέντευξη την καταγραφή και την ταυτοποίηση, μοναδικές προϋποθέσεις για τη μετεγκατάστασή τους σε άλλες χώρες.
Σας αφήνω να φανταστείτε τι θα γίνει με την οργάνωση άλλων καταυλισμών για τις 60.000 που φιλοξενούνται σε ακατάλληλους χώρους.
Σας αφήνω να φανταστείτε πώς θα οργανωθεί η πιθανή παραμονή τους εδώ για χρόνια.
Σας αφήνω να φανταστείτε τι θα γίνει αν η Τουρκία αποφασίσει να διοχετεύσει ανεξέλεγκτους αριθμούς προς τη χώρα μας.
Σας αφήνω να κάνετε το μακροβούτι…                                                                                            http://www.tribune.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!