Πνίγεται στο αίμα η Γάζα ενώ συνεχίζεται η φυγή των Παλαιστινίων
Τραγωδία χωρίς τέλος στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς μια εβδομάδα μετά την έναρξη των εχθροπραξιών, το Ισραήλ βρίσκεται ένα βήμα πριν τη χερσαία επέμβαση. Μετά από ένα σαββατοκύριακο βίας, οι νεκροί έχουν φτάσει στους 172, ανάμεσα στους οποίους πολλές γυναίκες και παιδιά, ενώ συνεχίζεται με ραγδαίους ρυθμούς η φυγή των Παλαιστινίων υπό τον φόβο νέων βομβαρδισμών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ 20.000 Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τις τελευταίες δύο ημέρες τις εστίες τους στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας μετά την προειδοποίηση του ισραηλινού στρατού ότι θα την ισοπεδώσει ως απάντηση στις επιθέσεις της Χαμάς, παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Jerusalem Post,στόχος της κυβέρνησης του Τελ Αβίβ είναι να αποδυναμώσει οικονομικά την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς καταστρέφοντας τα στρατηγικά της κέντρα, έτσι ώστε να οδηγηθεί αδύναμη στο τραπέζι του διαλόγου.
Σύμφωνα με το Ισραήλ, σχεδόν 1.000 ρουκέτες έχουν εκτοξευτεί από τη Γάζα από την περασμένη Τρίτη, όταν άρχισαν οι νέες εχθροπραξίες, με τους Ισραηλινούς να απαντούν με αεροπορικές επιδρομές. Σύμφωνα με το πρακτορείο AFP, μόνο σήμερα το πρωί Ισραηλινές δυνάμεις χτύπησαν τρεις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Χαμάς καθώς και κτίρια στην Γάζα.
Ένας πύραυλος έπληξε υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας στο Ισραήλ, το οποίο εφοδίασε με ρεύμα την Γάζα με αποτέλεσμα να περίπου 70.000 άνθρωποι να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό.
Τουλάχιστον 172 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων, εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί, ανάμεσά τους δεκάδες παιδιά. Το 77% των θυμάτων, όπως καταγγέλλει ο ΟΗΕ, είναι άμαχοι ενώ στα νοσοκομεία της Γάζας η έλλειψη ιατροφαρμακευτικού υλικού εξαιτίας του αποκλεισμού καθιστά απελπιστικά δύσκολη τη φροντίδα των τραυματιών. http://www.ethnos.gr

Σχόλια