100 ερευνητές για το AIDS στο αεροπλάνο που συνετρίβη στην Ουκρανία


Δημοσιεύματα πολλών μεγάλων αυστραλιανών εφημερίδων αναφέρουν σήμερα πως περίπου 100 από τους επιβάτες του μοιραίου αεροπλάνου ήταν επαγγελματίες ή ακτιβιστές που πήγαιναν στο συνέδριο για το AIDS.


Περισσότεροι από το ένα τρίτο των 283 επιβατών ήταν ερευνητές, γιατροί και ακτιβιστές, άπαντες εξειδικευμένοι στον τομέα του AIDS, σύμφωνα με τις εφημερίδες «The Australian» και «Sidney Morning Herald».

«Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου πηγαίνουν στις οικογένειες αυτών που χάθηκαν τραγικά πάνω στην πτήση MH17.

Πολλοί επιβάτες πήγαιναν στο συνέδριο AIDS2014 εδώ στη Μελβούρνη», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Μισέλ Σιντίμπ, διευθυντής του UNAIDS, του προγράμματος που συντονίζει τη δράση των υπηρεσιών του ΟΗΕ στον αγώνα εναντίον της πανδημίας.

Μεταξύ αυτών ήταν ο Ολλανδός ερευνητής Γεπ Λάνγκε, διεθνής φυσιογνωμία της μάχης εναντίον του AIDS.

Εκτός από τους 154 Ολλανδούς επιβάτες, το αεροπλάνο μετέφερε 43 Μαλαισιανούς (οι 15 από τους οποίους ήταν μέλη του πληρώματος), 27 Αυστραλούς, 12 Ινδονήσιους, 9 Βρετανούς, 4 Γερμανούς, 5 Βέλγους, 3 Φιλιππινέζους, έναν Καναδό, σύμφωνα με την τελευταία σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα το πρωί από την Malaysia Airlines.

Οι εθνικότητες των άλλων επιβατών εξακολουθούν να ερευνώνται. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε χθες το βράδυ πως «πολλοί Γάλλοι μπορεί να βρίσκονταν» μέσα στο αεροπλάνο.

Στον τόπο της συντριβής, όπου κείτονται διασκορπισμένα πολλά πτώματα, δεν υπήρχε χθες το βράδυ κανένα ίχνος επιζώντων, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.
http://www.topontiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!