Τον μάγκα ο κ. Παπαδήμος να τον κάνει στην Τρόϊκα και στις Βρυξέλλες


Θα τρελαθούμε; Ο Παπαδήμος μεταφέρει εντολές στους … εντολείς του;” γράφαμε προχθές.
Από τότε το πράγμα προχώρησε. Και ο εντολοδόχος πρωθυπουργός δεν περιορίζεται πλέον σε ρόλο γραμματοκομιστή των εντολών των δανειστών προς τους εντολείς του πολιτικούς αρχηγούς.

Αλλά απειλεί κιόλας ότι θα παραιτηθεί. Όπως διαβάζουμε στα ΜΜΕ που τον στηρίζουν “το ενδεχόμενο να καταθέσει την εντολή που έχει πάρει, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν δεν συμφωνήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί και τη λύση να δώσει ο λαός μέσω των εκλογών μελετά σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος….”
Οι απειλές όμως δεν πιάνουν τόπο, με την κοινωνία να βρίσκεται στα κάγκελα. Η σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών αναβάλλεται μάλλον για αύριο (και βλέπουμε). Ο λόγος και για τα δυο οι διαφωνίες των πολιτικών αρχηγών στα μέτρα που απαιτούνται για το νέο πρόγραμμα.
Παρά το αδιέξοδο, οι δανειστές συνεχίζουν να βάζουν το πιστόλι στον κρόταφο της Ελλάδας και κυρίως των Ελλήνων που αντιστέκονται στα νέα ισοπεδωτικά μέτρα του Μνημονίου, βάζουν οι ξένοι. Το τελευταίο όπλο που χρησιμοποιούν είναι η διαρροή ότι είναι στον αέρα το Eurogroup  της Δευτέρας καθώς υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση. Το απόγευμα ο Ζ. Κ. Γιούνκερ θα ανακοινώσει αν θα αναβληθεί ή όχι το Γιούρογκρουπ θέλοντας ουσιαστικά να πιέσει ακόμη περισσότερο την Ελλάδα να αποδεχθεί χωρίς αντίσταση τις απαιτήσεις της τρόικας.
Η κατάσταση πλέον βρίσκεται σε οριακό σημείο καθώς τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την τρόικα γίνονται παρασκηνιακοί εκβιασμοί στους πολιτικούς αρχηγούς, τους κοινωνικούς εταίρους και τον ελληνικό λαό.
Βεβαίως, κανείς δεν λέει πως φτάσαμε ως εδώ και που πήγαν οι θυσίες του ελληνικού λαού.                 ΠΗΓΗ:Antinews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!