Ηχηρή στήριξη Πούτιν στην Ελλάδα με μηνύματα…

 

Σφοδρή επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξαπέλυσε… από άμβωνος ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφερόμενος στο ελληνικό ζήτημα και την οικονομική κρίση. Ασφαλώς, κανείς θα ανέμενε από τον Ρώσο ηγέτη την ανάληψη πρωτοβουλίας και την έγερση του θέματος ενώπιον της Γερμανίδας Άγκελα Μέρκελ, με τη χώρα της οποίας οι σχέσεις της Ρωσίας διευρύνονται συνεχώς, με αιχμή τον τομέα της οικονομίας.

Η Ελλάδα στερήθηκε τεχνητά τη δυνατότητα να εξυγιάνει την οικονομία της, ανέφερε ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας στο οικονομικό φόρουμ «Ρωσία 2012». «Στην εποχή του, για να λύσει αυτά τα οικονομικά προβλήματα, ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε την Περσία. Τώρα η Ελλάδα δεν μπορεί να κατακτήσει κανέναν, όμως πέραν αυτού της στέρησαν και τη δυνατότητα να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα, διότι δεν έχει εθνικό νόμισμα» είπε ο Πούτιν.
«Της στέρησαν τη δυνατότητα αύξησης της ρευστότητας, εφόσον δεν διαθέτει δικό της κέντρο έκδοσης χρήματος. H απευθείας μείωση των κοινωνικών δαπανών και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας σε αυτή τη βάση, γιατί για να επανεξοπλίσεις όλη την οικονομία, τη βιομηχανία, τον πραγματικό τομέα της οικονομίας ουσιαστικά χωρίς επενδύσεις είναι αδύνατο, αλλά και να προσελκύσεις επενδύσεις σε αυτήν την κατάσταση είναι επίσης αδύνατο. Σ’ αυτόν τον δύσκολο φαύλο κύκλο βρέθηκε η Ελλάδα. Στην Ελλάδα στέρησαν τη δυνατότητα εσωτερικής ανάπτυξης, σε κάθε περίπτωση την μείωσαν, και κάποια αποτελεσματική βοήθεια δεν προσφέρουν προς το παρόν από το εξωτερικό. Δίνουν από λίγο. Η ευθεία μείωση των κοινωνικών δαπανών είναι μια βίαιη, άμεση απόφαση από πλευράς του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης. Ευθύνεται η κυβέρνηση, το κόμμα που κέρδισε στις εκλογές. Είναι αδύνατο να λάβεις αποφάσεις υπό αυτές τις συνθήκες και το εργαλείο που θα επέτρεπε να λυθεί το πρόβλημα, το προσεκτικό εργαλείο, τους το αφαίρεσαν. Επί της ουσίας η φύση των προβλημάτων είναι η ίδια», κατέληξε ο Βλ. Πούτιν.  ΠΗΓΗ:defencepoint

Σχόλια

Ο χρήστης seo optimization είπε…
Μας αφαίρεσαν τα δικαιώματα μας όχι όμως τη σκέψη και τη λογική μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!