Ζητήματα ασφαλείας απο την απόδοση Ελληνικής Ιθαγένειας στους μετανάστες (δέυτερο μέρος)



Το νομοσχέδιο για την απόδοση της Ελληνικής Ιθαγένειας σε αδιευκρίνιστο αριθμό μεταναστών οδηγεί σε εθελούσια κατασκευή μειονοτήτων, επιβεβαιώνοντας την εμπειρογνώμονα των Η.Ε. Gay McDougall που είχε κάνει λόγο για "τουρκική" και "μακεδονική" μειονότητα στην Ελλάδα. Σειρά έχει η επιστροφή των Τσάμηδων.

Απαρατήρητη πέρασε από το σύνολο των ΜΜΕ, η επίσκεψη της επονομαζόμενης "Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων της Δυτικής Θράκης" στην Άγκυρα, η οποία έγινε δεκτή στις 4 Φεβρουαρίου από τον Τούρκο πρωθυπουργό Tayyip Erdogan και έθεσε υπόψιν του το πρώτο και κύριο αίτημα της. Όπως αναφέρει η τουρκική Sabah (και προς τιμή της αναδημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Σφήνα) η Επιτροπή ζητά την υποστήριξη του τουρκικού κράτους για την απόδοση της Ελληνικής Ιθαγένειας σε 64.000 μουσουλμάνους που κατάγονται από τη Δυτική Θράκη και ζουν σήμερα στη Τουρκία, στο πλαίσιο του νέου νομοσχεδίου περί «Πολιτικής συμμετοχής ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα».
Πλήρη επιβεβαίωση στα παραπάνω έδωσε ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Ιω. Ραγκούσης στις 8 Φεβρουαρίου. Ο μουσουλμάνος βουλευτής άδραξε την ευκαιρία και ζήτησε διάταξη που θα αποδίδει την ελληνική ιθαγένεια στους ανιθαγενείς της μειονότητας μέσω της ανάκλησης της απόφασης αφαίρεσής της. Επικαλούμενος τη διάταξη που αφορά την ελληνοποίηση των παιδιών δεύτερης γενιάς των μεταναστών, χαρακτήρισε ως "μεγαλύτερα θύματα" τους μουσουλμάνους που έφυγαν οριστικά από την Ελλάδα αποδεχόμενοι την απώλεια της ελληνικής υπηκοότητας και ιθαγένειας καθώς η "Tουρκία είναι επικίνδυνη χώρα για την ασφάλεια των μουσουλμάνων της Θράκης"!
Απομένει πλέον η επιστροφή των "Μακεδόνων του Αιγαίου" και των "Τσάμηδων" για την πλήρη επιβεβαίωση του επικαιροποιημένου Factbook της CIA της 10 Μαΐου 2007 που ανέφερε ως μειονότητες στην Ελλάδα "Ethnic groups: population: Greek 93%, other (Albanians, various Slavic minorities, and Turks) 7% (2001 census)".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!