Ιδεολογικό... πατροκτόνο θέλει τον Παπανδρέου το Reuters

Bookmark and Share

«Πατροκτόνος» θα πρέπει να γίνει, σύμφωνα με το Reuters, ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να κατορθώσει να ξεπεράσει τη δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας. Όπως σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να ανατρέψει την σπάταλη -όπως τη χαρακτηρίζει- πολιτική κληρονομιά του πατέρα του.

"Γνωρίζει πολύ καλά ότι η ιστορία τον αναγκάζει να προβεί σε μια πράξη ιδεολογικής και πολιτικής πατροκτονίας", δήλωσε ανώνυμα στο Reuters φίλος του Έλληνα πρωθυπουργού.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρεται στην περιόδους διακυβέρνησης του Αντρέα Παπανδρέου και αντιπαραθέτει την πολιτική του με τα μέτρα που καλείται να λάβει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Μάλιστα, το Reuters υποστηρίζει ότι σε συζητήσεις τους στενοί συνεργάτες του Παπανδρέου, μεταξύ των οποίων και ο αδερφός του Νίκος, τον παρομοιάζουν ως έναν σύγχρονο "βασιλιά Οιδίποδα", που όπως και στην τραγωδία του Σοφοκλή είναι καταδικασμένος να σκοτώσει τον πατέρα του.

"Θαύμαζε και στήριξε πολιτικά τον πατέρα του, αλλά οι καιροί έχουν αλλάξει", δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, που χαρακτηρίζει τον Ανδρέα Παπανδρέου, ως έναν Έλληνα εθνικιστή που αντιδρούσε στο ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ, ενώ τον Γιώργο Παπανδρέου, ως έναν "κοσμοπολίτη πατριώτη", που υποστηρίζει την παγκοσμιοποίηση, την ευρωπαϊκή διεύρυνση και τις καλές σχέσεις με την Τουρκία.

Στο ίδιο δημοσίευμα, παρατίθενται και δηλώσεις του προέδρου του ΙΟΒΕ, Γιάννη Στουρνάρα, που επισημαίνει ότι ο Παπανδρέου καθυστέρησε να αντιληφθεί το μέγεθος της δημοσιονομικής κρίσης. "Το καταλαβαίνει τώρα, αλλά θα είχαμε αποφύγει πολλά προβλήματα, αν είχε δράσει εγκαίρως, με το που ανέλαβε την κυβέρνηση τον Οκτώβριο", τονίζει ο κ. Στουρνάρας

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!