ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

 Δεν κυβερνάτε με εξεταστικές

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην αρχή δεν γνώριζε, ή έκανε ότι δεν γνώριζε, ποια ήταν η κατάσταση της χώρας. Γιʼ αυτό έταζε στους πάντες τα πάντα. Κι όταν υποχρεώθηκε να αναλάβει τις ευθύνες της, άρχισε να μας λέει ότι "η χώρα απώλεσε μέρος της εθνικής της κυριαρχίας". Κι έτσι εμφανίζεται πρόθυμη για μέτρα πολύ χειρότερα από εκείνα που μπορούσε να πάρει μόνη της, πριν λίγους μήνες, προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα», συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Σε τελευταία ανάλυση, κυβερνώ σημαίνει τέσσερα πράγματα: Προβλέπω, Πείθω, Αποφασίζω και Πράττω. Δεν σημαίνει ότι επειδή δεν μπορώ να προβλέψω, δεν μπορώ να πείσω, δεν μπορώ να αποφασίσω και δεν μπορώ να πράξω, σχεδιάζω Εξεταστικές Επιτροπές".

Ο κ. Σαμαράς άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, κάνοντας λόγο για ολισθηρό δρόμο που σύρει τη χώρα σε εξω-ευρωπαϊκές λύσεις.

«Eπειδή ούτε φοβόμαστε το παραμικρό, ούτε έχουμε τίποτε να κρύψουμε, κι επειδή η τωρινή κατάσταση της οικονομίας μας δεν είναι υπόθεση των τελευταίων ετών, ούτε η δημιουργική λογιστική είναι υπόθεση της τελευταίας διακυβέρνησης, συμφωνούμε και επαυξάνουμε: Όλα στο φώς! Όλη η οικονομική διαχείριση να εξεταστεί εξονυχιστικά. Όχι μόνο από το 2004. Όχι μόνο από το 2000. Όχι μόνο από το 1996. Από το 1981! Από τότε άρχισε η διόγκωση του χρέους. Αυτή τη διόγκωση πληρώνει ο Ελληνικός λαός σήμερα», τόνισε.

«Όλα αυτά όμως, μας ωθούν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Κι αυτό δεν είναι μόνο επικίνδυνο για την Ελλάδα. Είναι και επιζήμιο για την Ευρώπη. Θα ήταν ομολογία ήττας της ευρωζώνης, μια χώρα-μέλος της να καταλήξει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Εξελέγη ο Τασούλας

Με 82 ψήφους υπέρ, πέντε λευκά και δύο άκυρα, εξελέγη νέος γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας.

Πριν την ψηφοφορία, ο κ. Βύρων Πολύδωρας πρότεινε να αναδειχθεί ο νέος γραμματέας δια βοής.

Αντέδρασε ο κ. Κώστας Κιλτίδης, ο οποίος ζήτησε να γίνει η ψηφοφορία με κάλπη, όπως και έγινε.

Μετά την εκλογή του, ο κ. Κώστας Τασούλας, μιλώντας στους βουλευτές, είπε ότι "οι καιροί είναι προκλητικοί και ενδιαφέροντες και η διαδικασία που ακολουθήθηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, δείχνει ότι εμείς το αποδεχόμαστε με τρόπο που εναρμονίζεται με το μήνυμα της 29ης Νοεμβρίου".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!