Στον εισαγγελέα ως ύποπτοι ανώτατοι αξιωματικοί του Τoυρκικού Πολεμικού Ναυτικού

Ο αντιναύαρχος Kadir Sağdıç, διοικητής Ναυτικής Διοίκησης Νότιας Θαλάσσιας Περιοχής (Güney Deniz Saha Komutanlığı) που έχει έδρα τη Σμύρνη και ο υποναύαρχος Mehmet Fatih Ilgar, διοικητής της Διοίκησης Αποβατικών Πλοίων (Çıkarma Gemileri Komutanlığı) που έχει έδρα τη Φώκαια, κλήθηκαν και έδωσαν κατάθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα, ως ύποτποι για συμμετοχή στο σχέδιο πραξικοπήματος "Kafes" (Κλουβί).
Οι ανώτατοι Τούρκοι αξιωματικοί, που διοικούν σχηματισμούς του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού που αναλαμβάνουν κρίσιμους ρόλους στους σχεδιασμούς των Τούρκων στο Αιγαίο, κατηγορύνται για συμμετοχή στην παραστρατιωτική-τρομοκρατική οργάνωση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ.
Οι δυο Τούρκοι αξιωματικοί παρουσιάστηκαν στους ειδικούς εισαγγελείς χθες, στις 10:00 στη Σμύρνη και έδωσαν κατάθεση, η οποία διήρκεσε μέχρι τις 17:30.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Taraf, το όνομα του αντιναυάρχου Sağdıç αναγράφεται ως δεύτερος στη σειρά-ιεραρχία στην Συμβουλευτική Επιτροπή του "Σχεδίου Kafes", ενώ είναι και επικεφαλής ομάδος δράσης που αποτελείται από 41 άτομα.
Ο υποναύαρχος Mehmet Fatih Ilgar, με βάση τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του ο εισαγγελέας, ανήκει επίσης στη Συμβουλευτική Επιτροπή του "Σχεδίου Kafes", όπου αναφέρεται ως ο τρίτος στην ιεραρχία της οργάνωσης που θα έκανε το πραξικόπημα.
Με βάση τα έγγραφα που βρέθηκαν στο γραφείο του απόστρατου πλοιάρχου Levent Bektaş, που συνελήφθη στα πλαίσια της επιχείρησης που έκανε η τουκρική αστυνομία για την αποδιάρθρωση της οργάνωσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, το "Σχέδιο Kafes" προέβλεπε την τοποθέτηση βομβών σε γειτονίες και συνοικίες που κατοικούν εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες, με σκοπό την πρόκληση χάους και τη διεθνή απομόνωση της Τουρκίας.
Επίσης, στο κατηγορητήριο της "Υπόθεσης Poyrazköy" (επιχείρηση της αστυνομίας, κατά την οποία συνελήφθησαν αξιωματικοί του ΤΠΝ για προετοιμασία βομβιστικών επιθέσεων και δολοφονιών), στο σχέδιο Kafes προεβλέπετο και η τοποθέτηση εκρηκτικών στο υποβρύχιο που βρίσκεται στο Μουσείο Koç, με στόχο την πρόκληση κοινωνικού χάους.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί να καταθέσει ως ύποπτος και ο αντιναύαρχος ε.α. Feyyaz Öğütçü, ο οποίος ήταν επικεφαλής της όλης επιχείρησης, με βάση τα έγραφα του "Σχεδίου Kafes". (Πηγή)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!