Τα λάθη οδηγούν σε έκρηξη

Η κυβέρνηση έπαιξε κι έχασε. Άλλα πίστευε ότι θα βρει και αλλιώς της βγαίνουν τα χαρτιά… Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου άρχισε να διαπιστώνει ότι η προσπάθειά του να πετύχει πολιτικά οφέλη -με τη διόγκωση του ελλείμματος- γίνεται μπούμερανγκ και οι διεθνείς πιέσεις καθίστανται πλέον αφόρητες, κατελήφθη από τέτοιο άγχος που το ένα τραγικό λάθος του διαδέχεται το άλλο.

Ο «Τιτανικός» είναι καράβι με καπετάνιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος δείχνει να αγνοεί βασικούς κανόνες ναυσιπλoΐας. Πολλώ δε μάλλον οι ύπαρχοί του…

Ο Αντώνης Σαμαράς για μεγάλο χρονικό διάστημα του πρόσφερε σχεδόν πλήρη κάλυψη. Η συναίνεση της Νέας Δημοκρατίας ήταν δεδομένη. Η κατάσταση της οικονομίας ζητεί σύμπνοια και ομοψυχία ώστε να αισθάνεται η κυβέρνηση ότι δεν προχωράει μόνη σε δύσβατους δρόμους.

Ο πρωθυπουργός όμως, όταν πλέον άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι τα λάθη ξέφευγαν των υπολογισμών του, προτίμησε την πολιτική απομόνωση για να διασωθεί. Βλέποντας ότι η κατάσταση ξεφεύγει από τα χέρια του, αναζητά καταφύγιο σε μεθόδους που δεν συνάδουν με «τον πολιτικό πολιτισμό» που οραματίσθηκε και διακήρυξε ότι θα προσφέρει στον ελληνικό λαό.

Η Εξεταστική Επιτροπή για τα οικονομικά δεν είναι παρά το όχημα για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα δικά του λάθη που θα στοιχίσουν. Αν ήθελε, θα μπορούσε κάλλιστα να ερευνήσει διεξοδικά, όπως ζητάει η ελληνική κοινωνία και όχι ένα πολιτικό κόμμα, και να κατονομάσει τους «κλέφτες» από το 1980 και να μη μείνει μόνον στα όποια λάθη της τελευταίας κυβέρνησης.

Είναι φανερό ότι ο Γ. Παπανδρέου ψάχνει εξιλαστήρια θύματα, αν και στα τελευταία τριάντα χρόνια τα είκοσι ανήκουν σε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ. Και θα βρεθεί σύντομα αντιμέτωπος με την κοινωνία, η οποία δείχνει ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!