Financial Times: Ούτε λέξη για το κούρεμα στο προσχέδιο






Όπως σημειώνουν οι Financial Times, oι συνομιλίες μεταξύ ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και ομολογιούχων δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία γεγονός που θέτει εν κινδύνω έναν από τους τρεις πυλώνες της συμφωνίας: Την τελική ανακοίνωση για τη σωτηρία της Ελλάδας.

Μάλιστα οι Financial Times αναφέρoυν ότι σε προσχέδιο απόφασης της Συνόδου Κορυφής που κυκλοφόρησε αργά το βράσυ της Τρίτης σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και το οποίο σε αδρές γραμμές έχει περιγραφεί στο βρετανικό μέσο, δεν περιέχεται ούτε λέξη σχετική με ολοκληρωμένη συμφωνία κουρέματος των ελληνικών ομολόγων.
Αντιθέτως γίνεται μια αόριστη αναφορά σε ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας που θα συμφωνηθεί κάποια στιγμή στο μέλλον, χωρίς να αναφέρεται κάποιο χρονοδιάγραμμα.
Την πιθανότητα οι ηγέτες της ευρωζώνης να μην ανακοινώσουν αύριο το συγκεκριμένο ύψος κουρέματος, επεσήμαναν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στο Reuters:
Οι ευρωπαίοι ηγέτες ίσως δεν είναι έτοιμοι να ανακοινώσουν το ακριβές ύψος του κουρέματος για τους κατόχους του ελληνικού χρέους το οποίο αναμένεται μεταξύ 50-60%. Ισως υποδηλώσουν το επιθυμητό επίπεδο του κουρέματος ανακοινώνοντας το ύψος της βοήθειας που θα λάβει η Ελλάδα από τον κρατικό τομέα και τον στόχο για το ύψος του Δημόσιου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ το 2020“, αναφέρει στο τηλεγράφημά του το διεθνές πρακτορείο επικαλούμενο αξιωματούχο της Ευρωπαίκής Ενωσης.
http://www.ethnos.gr/,Antinews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!