Απίστευτη ιστορία: Δελφίνι «αυτοκτόνησε» όταν χωρίστηκε με τον αγαπημένο του άνθρωπο




Η απίστευτη ιστορία ενός δελφινιού και μιας ερευνήτριας, μέσα από ένα πείραμα που εξελίχθηκε... εντελώς διαφορετικά!

Ένα δελφίνι με το όνομα Πίτερ είχε ένα ιδιαίτερο ειδύλλιο με την τότε 23χρονη ερευνήτρια Μάργκαρετ Χάου από το 1960, αλλά όταν χωρίστηκαν φέρεται να πληγώθηκε ανεπανόρθωτα, με αποτέλεσμα να... αυτοκτονήσει.

Συγκεκριμένα, όταν οι συνθήκες επέβαλαν στους δυο τους να βρίσκονται χωριστά, το ζώο αρνήθηκε να αναπνεύσει, βυθίστηκε στο κάτω μέρος της δεξαμενής του και πέθανε σε μια υπόθεση που αναλύεται ευρέως ως «αυτοκτονία».

Η Μάργκαρετ και ο Πίτερ, συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε ένα περίεργο πείραμα χρηματοδοτούμενο από τη NASA, σχεδιασμένο να διδάξει στα δελφίνια να κατανοήσουν και ενδεχομένως να μιμηθούν τον ανθρώπινο λόγο.

Ο σκοπός του τεστ ήταν ακόμα πιο παράξενος - με μακροχρόνιο στόχο να καταλάβουμε πώς θα μπορούσαν οι άνθρωποι να μιλούν με εξωγήινους.

Και ίσως, ακόμη πιο παράξενο, ήταν το τεράστιο εγχείρημα για τη δημιουργία του «The Dolphin House» - ένα μεγάλο συγκρότημα πλημμυρισμένο από νερό όπου οι δυο τους θα ζούσαν μαζί για δέκα εβδομάδες.

Το «ζευγάρι» λοιπόν, έπρεπε να ζήσει, να κοιμηθεί, να πλυθεί, να φάει και να παίξει μαζί, καθώς γινόταν προσπάθεια να διδαχθεί σε ένα από τα πιο έξυπνα ζώα στον πλανήτη, πώς να μιλάει μέσα από την τρύπα στο κεφάλι του.


«Τα πράγματα πήραν άλλη τροπή»

Οι εξελίξεις στο πείραμα δεν ήταν οι αναμενόμενες, καθώς μεταξύ του δελφινιού και της γυναίκας τα πράγματα έγιναν πολύ πιο περίπλοκα από ό, τι θα μπορούσε κανείς να προβλέψει.

Ο κτηνίατρος του ζώου περιέγραψε ότι ο Πίτερ «ερωτεύτηκε παράφορα» τη Μάργκαρετ.

Ενώ λοιπόν από τη μία το τεστ κατέστη ανεπιτυχές στο να μάθει ένα δελφίνι αγγλικά, προσέφερε μια εικόνα για τα ισχυρά συναισθήματα που μπορούν να αναπτύξουν τα ζώα.

Η Μάργκαρετ παρατήρησε μάλιστα, κατά την τέταρτη εβδομάδα του πειράματος, ότι ο Πίτερ είχε αρχίσει να διεγείρεται σεξουαλικά γύρω της και να την «φλερτάρει» με το να την τσιμπάει και να τρίβεται στα πόδια της.

Η ερευνητής, μάλιστα, παραδέχτηκε ότι προκειμένου να κρατήσει συγκεντρωμένο το δελφίνι στο πείραμα, ξεκίνησε να ικανοποιεί τις επιθυμίες του για ερωτική συνεύρεση.

Αρνήθηκε ωστόσο, ότι αυτό αποτέλεσε ευχαρίστηση για εκείνη για εκείνη, όμως παραδέχτηκε ότι είχε έναν βαθύ συναισθηματικό δεσμό με τον Πίτερ.

«Αυτή η σχέση του 'πρέπει να είμαστε μαζί' μετατράπηκε σε 'πραγματική απόλαυση' του να είστε μαζί, είπε σε ντοκιμαντέρ του BBC το 2014.

«Ο Πίτερ ήξερε ότι ήμουν εκεί, ο Πέτρος ήταν εκεί... το σεξουαλικό κομμάτι ήταν μόνο από την πλευρά του και όχι από τη δική μου.

https://www.ieidiseis.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!