Ελ Σαλβαδόρ: Γίνεται η πρώτη χώρα που υιοθετεί το Bitcoin ως επίσημο νόμισμά του

 

Το Ελ Σαλβαδόρ γράφει ιστορία, αγοράζοντας Bitcoin αξίας 21 εκατομμυρίων, υιοθετώντας το ως νόμιμο νόμισμα της χώρας. Πανηγυρικές αναρτήσεις του προέδρου, επιφυλακτικό ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών.

Ιστορική ημέρα -ανεξαρτήτως έκβασης- η 7η Σεπτεμβρίου για το Ελ Σαλβαδόρ, καθώς γίνεται η πρώτη χώρα παγκοσμίως που υιοθετεί το Bitcoin ως νόμιμο και επίσημο νόμισμά της.

Η χώρα της Κεντρικής Αμερικής αγόρασε Bitcoin αξίας 21 σχεδόν εκατομμυρίων δολαρίων, κάνοντας ένα γερό μπάσιμο στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, ο οποίος ωστόσο, για αρκετούς πολίτες της μοιάζει "χαοτικός".

Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, Ναγίμπ Μπουκέλε ανακοίνωσε με πανηγυρικά tweet ότι η χώρα του κατάφερε να εξασφαλίσει 200 bitcoins, ενημερώνοντας λίγες ώρες αργότερα για άλλα 200, με τον μέχρι στιγμής απολογισμό να μετρά 400 από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα του πλανήτη, υποσχόμενος βέβαια για ακόμη περισσότερα στη συνέχεια.

"Αύριο, για πρώτη φορά στην ιστορία, όλα τα μάτια του κόσμου θα είναι στραμμένα στο Ελ Σαλβαδόρ", είχε γράψει σε πρόσφατη ανάρτησή του.

Τις αναρτήσεις του Ναγίμπ Μπουκέλε διαδέχτηκε η επισημοποίηση του BitCoin ως νόμιμου νομίσματος της χώρας, το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα με το αμερικανικό δολάριο.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι αυτή η κίνηση θα προσελκύσει περισσότερους ανθρώπους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και θα καταστήσει φθηνότερη την αποστολή εμβασμάτων, εξοικονομώντας περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια από τα τέλη σε ετήσια εμβάσματα που στέλνονται στο εξωτερικό. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αποδεχτούν το ψηφιακό νόμισμα σε αντάλλαγμα αγαθών και υπηρεσιών, ενώ η κυβέρνηση θα το δεχτεί για πληρωμές φόρων

Αυτές οι εξαγγελίες, ωστόσο, δεν φαίνεται να πείθουν και να καθησυχάζουν την πλειοψηφία του πληθυσμού της χώρας (6,5 εκατομμύρια), με ένα υψηλό ποσοστό που αγγίζει το 70% να εμφανίζεται επιφυλακτικό, απορρίπτοντας την ιδέα και εμμένοντας στα αμερικανικά δολάρια (νόμιμο νόμισμα της χώρας τα τελευταία 20 χρόνια), καθώς δεν εμπιστεύονται ή δεν γνωρίζουν τη "φύση" και τις ιδιαιτερότητες του κρυπτονομίσματος.

Ο Μπουκέλε μάλιστα φέρεται να έχει υποσχεθεί το ποσό των... 30 δολαρίων σε όποιον πολίτη υιοθετήσει το κρυπτονόμισμα.

https://www.news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»