H έκκληση της Τερέζα Μέι στους 70.000 Έλληνες της Βρετανίας: Μη φύγετε έχω σχέδιο


BREXIT

Με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit να είναι σε εξέλιξη προκαλώντας ανασφάλεια σε πολλούς πολίτες ξένων κρατών που ζουν και εργάζονται στην Βρετανία, η Τερέζα Μέι με συνέντευξη της στα «Νέα», λέει «ευχαριστώ» στους 70.000 Έλληνες της Βρετανίας, και τους καθησυχάζει πως η ζωή τους μετά το Brexit δεν θα αλλάξει:
«Πρώτα απ' όλα θέλω να πω "ευχαριστώ" στους 70.000 Έλληνες πολίτες που επέλεξαν να κάνουν τη Βρετανία σπίτι τους. Εκτιμούμε τη σημαντική συνεισφορά τους στον πολιτισμό και στην κοινωνία μας, στα πανεπιστήμια και την οικονομία μας», είπε χαρακτηριστικά η Βρερανή πρωθυπουργός στη συνέντευξή της.

Η Βρετανή πρωθυπουργός δηλώνει ακόμη ότι η διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα παραμείνουν στη Βρετανία, αποτελεί πρώτιστη μέριμνά της κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το Brexit.
«Αναγνωρίζω ότι το δημοψήφισμα προκάλεσε κάποια αβεβαιότητα και γι' αυτόν τον λόγο καταστήσαμε το θέμα των δικαιωμάτων των πολιτών πρώτη προτεραιότητα στις διαπραγματεύσεις» είπε στα ΝΕΑ και απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα προς τους Έλληνες: «Θέλω οι αναγνώστες σας να γνωρίζουν ότι επιθυμούμε να παραμείνουν στη χώρα όλοι οι Έλληνες πολίτες που έχουν φτιάξει της ζωή τους στη Βρετανία, όπως και όλοι οι πολίτες της ΕΕ. Παραμένει ένας από τους πρώτους μου στόχους, να διασφαλίσω ότι θα μπορούν να συνεχίσουν να ζουν όπως και πριν».
Η Τερέζα Μέι αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και Βρετανίας που ανάγονται σε πολλούς αιώνες, όπως είπε χαρακτηριστικά, μίλησε για τις σημαντικές εμπορικές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών, ενώ στήριξε τον ελληνικό τουρισμό. «Η Βρετανία και η Ελλάδα έχουν βαθείς δεσμούς εδώ και πολλούς αιώνες» και αναφέρθηκε ειδικότερα στις εμπορικές σχέσεις: «Από την ισχυρή εμπορική σχέση που έχουμε ως η έκτη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά σας, μέχρι την αλληλοϋποστήριξη σε περιόδους σύγκρουσης».
Τέλος, πρόσφερε αμέριστη στήριξη στον ελληνικό τουρισμό, τονίζοντας: «Η Ελλάδα ιδιαίτερα με την πλούσια ιστορία και τις πανέμορφες ακτές της, θα είναι πάντα δημοφιλής προορισμός για εκατομμύρια Βρετανούς παραθεριστές».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!