Αλβανία: «Προκλητική η γλώσσα του ΥΠΕΞ Ελλάδας- άνευ προηγουμένου»




Οκτώβριος 20, 2017. 22:31

Το υπουργείο Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Δημοκρατίας της Αλβανίας, επιθυμεί να εκφράσει την έντονη αγανάκτησή του για την προκλητική γλώσσα και την πρωτοφανή παρέμβαση που χαρακτηρίζει τη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, της 19ης Οκτωβρίου 2017.



Η παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική συζήτηση στην Αλβανία και στην παραπομπή ζητημάτων  που κατηγορούνται από το δικαστικό σώμα, αποτελεί παραβίαση της διπλωματικής πρακτικής του πνεύματος των καλών γειτονικών σχέσεων και των στρατηγικών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας.


Στη δήλωση, οι Αλβανοί καταδικάζουν την παραμόρφωση της κατάστασης, με την εξασφάλιση ότι η αλβανική κυβέρνηση έχει παράσχει ταυτόχρονα με την υπάρχουσα εγγραφή της ιδιοκτησίας με το νέο νόμο για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων,  που εγγυάται τα δικαιώματα των μελών της μειοψηφίας, μεμονωμένα και σε ομάδες όπου και αν ζουν, με βάση τα κριτήρια και το πνεύμα της Σύμβασης Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις εθνικές μειονότητες.


Οποιαδήποτε άλλη εθνο-εθνικιστική αναφορά  που εμπεριέχεται στην προαναφερθείσα δήλωση έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα τις ευρωπαϊκές νομικές πρακτικές της προστασίας των εθνικών μειονοτήτων.


Το υπουργείο για την Ευρώπη και τις Εξωτερικές Υποθέσεις της Δημοκρατίας της Αλβανίας, επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του να συνεχίσει να αντιμετωπίζει ανοικτά ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών μας, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πνεύμα.


(Στοιχεία από αλβανική ραδιοτηλεόραση)

--
               

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!