МАНУ: Η συμβολή του Σλαβισμού στην ύπαρξη και επιβίωση του «μακεδονικού» λαού



«Η ‘Μακεδονία’ μεταξύ της αρχαιότητας και του Σλαβισμού- Θα σβήσει το αστέρι του Αλέξανδρου και του Φιλίππου;», είναι ο τίτλος της σκοπιανής εφημερίδας



«Η ‘Μακεδονία’ μεταξύ της αρχαιότητας και του Σλαβισμού- Θα σβήσει το αστέρι του Αλέξανδρου και του Φιλίππου;», είναι ο τίτλος της σκοπιανής εφημερίδας


Οκτώβριος 21, 2017. 19:44

Σκόπια.

«Χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες πέρασε η πλούσια παρουσίαση του Τάκη Φίτι, προέδρου της «Μακεδονικής» Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών – (МАНУ- λατινικά MANU), που παρουσιάστηκε  στην τελετή με την ευκαιρία της πεντηκοστής επετείου αυτού του ανώτατου επιστημονικού ιδρύματος της FYROM, γράφει η Νόβα Μακεντόνια.




Πολλά από τα συμπεράσματα και τις απόψεις, όχι μόνον προκαλούν, αλλά αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής.



Ένα από αυτά ήταν η συμβολή του Σλαβισμού και ο σημαντικός ρόλος του, στην ύπαρξη και την επιβίωση του  «μακεδονικού» λαού.



 Εξ ου και η ερώτηση: 

Ξεκίνησε το τέλος της εποχής της αρχαιοποίησης της (ψευδο)-«Μακεδονίας»; 

Πέρασε, δηλαδή ο καιρός του μύθου του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου για την αρχαία καταγωγή των (ψευδο)- «Μακεδόνων»; [Σλάβων Σκοπίων], γράφει ο συντάκτης.



Στην αναφορά του, ο πρόεδρος της MANU διαπνεόμενος από πάθος και έντονες εθνικές εκλάμψεις, υπογράμμισε με εξέχουσα υπερηφάνεια το γεγονός , ότι οι ρίζες του μακεδονισμού  βρίσκονται στη σλαβική πολιτιστική και πνευματική συνέχεια σε ένα βάθος χρόνου προσμετρούμενου από αιώνες.



Τόνισε την αποστολή των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και τα ιστορικά γεγονότα που προσέδωσαν στην Οχρίδα (Αχρίδα)  τη δυνατότητα ώστε να δημιουργηθεί η περίφημη λογοτεχνική σχολή της Οχρίδας, ήδη από το δεύτερο ήμισυ του 19ου αιώνα, όπου κατέστη το Κέντρο της Σλαβικής Εκπαιδευτικής  δραστηριότητας, καθώς από εκεί εξαπλώθηκε σε όλες τις σλαβικές χώρες,  μια συνεισφορά (των Σλάβων των Σκοπίων) στον ευρωπαϊκό πολιτισμό.


Επιπλέον,  η Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας με την χιλιετή ύπαρξή της, συνέβαλε ιδιαιτέρως στην καλλιέργεια της παράδοσης του Αγίου Κλήμεντος και ολόκληρης της πνευματικής ζωής του σλαβικού λαού. 



Έτσι ο σλαβικός πολιτισμός, με τις αρχικές του αξίες, συνεπικουρούμενος με  τους άλλους πολιτισμούς που υπήρχαν εδώ και αιώνες σε αυτήν την περιοχή, εξαπλώθηκε.



Έτσι, 


Θα μπορούσε αυτή η μικρή γεύση από το υψηλότερο επιστημονικό ίδρυμα της χώρας, να δηλώνει την αρχή του τέλους της παλίρροιας και την έναρξη μια πιο σοβαρής αλλαγής στην αντιμετώπιση του ζητήματος της καταγωγής των (ψευδο) «Μακεδόνων» [Σλάβων των Σκοπίων] , που επιβλήθηκε τα τελευταία χρόνια και ταλάνισε τον «μακεδονικό» λαό, ο οποίος έχει ήδη διαχωριστεί από πολλές ιστορικές και σύγχρονες γραμμές;



Η διαδικασία της αρχαιοποίησης ξεκίνησε με αρκετούς ιστορικούς με την υποστήριξη μιας συγκεκριμένης ομάδας των Media και των τηλεοπτικών ειδήσεων, αλλά την περισσότερη υποστήριξη έλαβε από το VMRO-DPMNE και την τότε κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!