Από που ήταν τα θύματα της σφαγής στο Παρίσι


Από που ήταν τα θύματα της σφαγής στο Παρίσι
Καθώς συνεχίζεται στη Γαλλία η ταυτοποίηση των θυμάτων της συντονισμένης τρομοκρατικής επίθεσης, έρχονται στη δημοσιότητα νέα στοιχεία για την προέλευση των θυμάτων.
Μέχρι τώρα έχει γίνει γνωστό ότι τα θύματα προέρχονται από 14 διαφορετικές χώρες:
Αλγερία: δύο Αλγερινοί σκοτώθηκαν όπως αναφέρει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων APS που επικαλείται διπλωματικές πηγές. Τα θύματα ήταν μιά γυναίκα 40 ετών και ένας άνδρας 29 ετών.

Βέλγιο: Τουλάχιστον 3 Βέλγοι - συμπεριλαμβανομένου ενός που είχε ταυτόχρονα και γαλλική υπηκοότητα- σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το Βελγικό υπουργείο Εξωτερικών.
Βραζιλία: δύο Βραζιλιάνοι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις, όπως είπε η Πρόεδρος της χώρας Dilma Rousseff.
Βρετανία: νεκρός είναι ο Βρετανός Nick Alexander. Ωστόσο το βρετανικό υπουργείο εξωτερικών έχει εκφράσει φόβους ότι οι νεκροί θα είναι περισσότεροι.
Χιλή: ένας άνδρας και μιά γυναίκα -ανηψιά του πρέσβη της Χιλής στο Μεξικό- συγκαταλέγονται μεταξύ των νεκρών.
Μεξικό: δύο Μεξικανές έχασαν τη ζωή τους. Η μία από τις γυναίκες -που διπλή υπηκοότητα, και αμερικανική- είναι η Nohemi Gonzalez. Η Michelle Gil Jaimez, που είχε και Ισπανική υπηκοότητα επίσης σκοτώθηκε.
Μαρόκο: ένας Μαροκινός σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε σύμφωνα με την πρεσβεία στο Παρίσι.
Πορτογαλία: σύμφωνα με την κυβέρνηση της Λισσαβώνας σκοτώθηκαν δύο Πορτογάλοι: ένας 63χρονος που ζούσε στο Παρίσι και εργαζόταν στις δημόσιες συγκοινωνίες έχασε τη ζωή του κοντά στο Stade de France, ενώ το δεύτερο θύμα είχε γεννηθεί το 1980 στο Παρίσι και άφησε την τελευτασία του πνοή στο Bataclan.
Ρουμανία: δύο Ρουμάνοι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ της χώρας.
Ισπανία: Ο 29χρονος Alberto Gonzalez Garrido σκοτώθηκε ενώ παρακολουθούσε τη συναυλία στο Bataclan.
Σουηδία: ένας Σουηγός σκοτώθηκε κι ένας τραυματίστηκε, αν και η πληροφορία μένει να επιβεβαιωθεί.
Τυνησία: Δύο Τυνήσιες αδελφές που ζούσαν στη Γαλλία και γιόρταζαν τα γενέθλια φίλης τους σκοτώθηκαν, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ της Τυνησίας.
ΗΠΑ: η 23χρονη φοιτήτρια από την Καλιφόρνια Nohemi Gonzalez, σκοτώθηκε στις επιθέσεις, όπως ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιό της. Υπάρχουν και και τραυματίες Αμερικανοί, αλλά είναι άγνωστος ακόμη ο αριθμός τους.
Το πιο βαρύ φορτίο αίματος όμως πλήρωσε η Γαλλία. Ανάμεσα στους νεκρούς έχουν ήδη ταυτοποιηθεί οι: Aurélie de Peretti, 33 ετών, Guillaume Decherf, 43ετών, Djamila Houd, 41ετών, Thomas Ayad, 34ετών, Cedric Mauduit, Mathieu Hoche, Quentin Boulanger, 29ετών, Lola Salines, Caroline Prénat, 24 ετών και Elodie Breuil, 23 ετών. Οι περισσότεροι σκοτώθηκαν στο Bataclan.http://www.madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!