Αναμονή για το συριακό διαβατήριο, συνέστησε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών

Η γαλλική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τη φωτογραφία ενός άνδρα που γεννήθηκε στο Βέλγιο και φέρεται να είναι ο όγδοος δράστης του πολύνεκρου μακελειού της Παρασκευής. Πρόκειται για τον Abdeslam Salah, που γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1989 στις Βρυξέλλες. Εις βάρος του εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης αφού το ανθρωποκυνηγητό που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη επεκτείνεται απ’ άκρη σ’ άκρη της Ευρώπης. Φωτογραφία InterpolΗ γαλλική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τη φωτογραφία ενός άνδρα που γεννήθηκε στο Βέλγιο και φέρεται να είναι ο όγδοος δράστης του πολύνεκρου μακελειού της Παρασκευής. Πρόκειται για τον Abdeslam Salah, που γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1989 στις Βρυξέλλες. Εις βάρος του εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης αφού το ανθρωποκυνηγητό που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη επεκτείνεται απ’ άκρη σ’ άκρη της Ευρώπης. Φωτογραφία Interpol

Να αναμένονται τα αποτελέσματα των ερευνών, συνέστησε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ, αναφερόμενος στο συριακό διαβατήριο που βρέθηκε σε κάποιον από τους νεκρούς τρομοκράτες στο Παρίσι και είχε περάσει από κέντρο καταγραφής στην Λέρο.
«Και αυτό το θέμα βεβαίως το εξετάζουμε. Βρέθηκε ένα συριακό διαβατήριο. Δεν είναι βέβαιο αν αυτό το διαβατήριο ανήκει σε έναν από τους νεκρούς δράστες. Μπορεί πράγματι να πέρασε από εκεί (ενν. την Λέρο) ένας τρομοκράτης, μπορεί αυτό το ίχνος να το άφησαν επίτηδες από το Ισλαμικό Κράτος προκειμένου να επηρεάσουν την συζήτηση για το προσφυγικό. Πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών και ήρεμα και συνετά, γεμάτοι ανησυχία αλλά χωρίς πανικό, να εργαστούμε πάνω στο θέμα», δήλωσε ο κ. Ντε Μεζιέρ μιλώντας νωρίτερα απόψε στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.
Ο κ. Ντε Μεζιέρ τόνισε ακόμη ότι το προσφυγικό παραμένει ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα – δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, δήλωσε -, αλλά τόνισε ότι «δεν πρέπει, όσο αυτό είναι δυνατό, να συνδέουμε το επίμαχο θέμα της προσφυγικής κρίσης με το – ας ελπίσουμε μη αμφιλεγόμενο – θέμα της τρομοκρατίας». Χρειαζόμαστε ενότητα και αποφασιστικότητα και όχι νευρικότητα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, «για να μην οξύνουμε ακόμη περισσότερο τους φόβους του κόσμου».
ΑΠΕ-ΜΠΕ, της Φ. Καραβίτη, Βερολίνο, Germany

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!