ΗΠΑ: Αμερικανό-Εβραίος κατάσκοπος απελευθερώθηκε μετά από 30 χρόνια




Νοέμβριος 20, 2015.
Ο Αμερικανο-εβραίος κατάσκοπος, Τζόναθαν Πόλαρντ (Jonathan Pollard) απελευθερώθηκε από τη φυλακή των ΗΠΑ την Παρασκευή, αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης σχεδόν 30 χρόνια για την παροχή μυστικών του αμερικανικού ναυτικού στο Ισραήλ, μια κίνηση που χαιρετίστηκε, σήμερα,  από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου.

Η τιμωρία του επί δεκαετίες θεωρήθηκε δυσανάλογη από το εβραϊκό κράτος, όπου ο Πόλαρντ στο Ισραήλ, θεωρείται από ορισμένους εθνικός ήρωας.
Ο Νετανιάχου, ο οποίος επί πολλά χρόνια πίεζε για την απελευθέρωση του Πόλαρντ, δήλωσε την Παρασκευή ότι «μετά από μακρές και δύσκολες τρεις δεκαετίες ο Τζόναθαν Πόλαρντ θα επανενωθεί με την οικογένειά του».
«Ο λαός του Ισραήλ χαιρετίζει την απελευθέρωση του Πόλαρντ», είπε.
Το ζήτημα της φυλάκισης του αποτελούσε σημαντικό μήλον της έριδος μεταξύ του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών, επί διαδοχικών προέδρων των ΗΠΑ, από την εποχή Ρέηγκαν μέχρι την απόρριψη της πρόωρης αποφυλάκισης από τον Ομπάμα.
«Ως ένας που έχει αναφερθεί στην περίπτωση του Τζόναθαν, εδώ και χρόνια με τους διαδοχικούς Αμερικανούς προέδρους, έλπιζα ότι κάποτε αυτή η μέρα θα ερχόταν», είπε ο Νετανιάχου.
Ο 61 ετών κρατούμενος αφέθηκε ελεύθερος πριν από την αυγή από ομοσπονδιακή φυλακή στο Μπάτνερ της Βόρειας Καρολίνας, έξω τον υποδέχθηκε ομάδα υποστηρικτών του Ισραήλ. Έχει αποκλειστεί επί πέντε χρόνια η έξοδός του από τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Σχετικά:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!