Αυτά είναι τα 17 πιο επικίνδυνα φαγητά στον κόσμο
Δώστε βάση πριν να είναι αργά
Στις 26 του Οκτωβρίου 2015 , η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ( ΠΟΥ) έκθεση
έδειξε ότι η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος μπορεί να οδηγήσει σε
καρκίνο του εντέρου , ενώ το κόκκινο κρέας είναι πιθανώς καρκινογόνο. Ο
Διεθνής Οργανισμός για την έρευνα του καρκίνου έχει εντάξει τα
επεξεργασμένα κρέατα όπως το χοτ ντογκ, τα λουκάνικα και το μπέικον στην
ίδια ομάδα με τον καπνό, τον αμίαντο και το ντίζελ, τα οποία είναι
καρκινογόνα.
ΦΙΣΤΙΚΙΑ
Τα φιστίκια είναι μια χαρά, αρκεί να μην έχετε αλλεργία. Τα φιστίκια
αποτελούν μια από τις βασικές τροφικές δηλητηριάσεις, ειδικά αν σκεφτεί
κανείς ότι επηρεάζει το 1% των ανθρώπων παγκοσμίως.
ΑΨΕΝΤΙ
To αψέντι είναι ένα μίγμα από σαράκι, γλυκό μάραθο και γλυκάνισο. Το
σαράκι περιέχει χημική ουσία που ονομάζεται thujone και έχει
ψυχοδραστικές συνέπειες. Λειτουργεί σαν παραισθησιογόνο. Είναι υπαίτιο
για ψυχικές διαταραχές, αυτοκτονίες , ακόμα φυματίωσης και επιληψία .
ΟΣΤΡΑΚΟΕΙΔΗ
Τα οστρακοειδή μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνα αν έχετε αλλεργία.
Αρκετοί μπορεί να εμφανίσουν κνίδωση, φαγούρα, οίδημα ή κοιλιακό άλγος,
κάποιοι άλλοι μπορεί να υποστούν αλλεργικό σοκ, να τους κοπεί η αναπνοή
και να χρειαστούν άμεσα φαρμακευτική αγωγή.
ΩΜΑ ΚΑΣΙΟΥΣ
Ακόμα κι αν δεν έχετε αλλεργία στους ξηρούς καρπούς, ποτέ μη φάτε
κάσιους κατευθείαν από το δέντρο. Τα ωμά κάσιους περιέχουν μια τοξική
ουσία που είναι θανατηφόρα αν καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα. Στο σούπερ
μάρκετ και σε άλλα μέρη που πωλούνται ξηροί καρποί, τα άψητα κάσιους
έχουν υποστεί ειδική διαδικασία όπου έχει αφαιρεθεί η συγκεκριμένη
ουσία.
ΚΥΔΩΝΙΑ ΑΙΜΑΤΟΣ
Ακόμα κι αν δεν έχετε αλλεργία στα οστρακοειδή, καλό είναι να τα
αποφεύγετε τα συγκεκριμένα. Τα μύδια μπορεί να φιλοξενούν ηπατίτιδα Α,
τυφοειδή και δυσεντερία, επειδή ζουν σε περιβάλλοντα Τα κυδωνια αίματος
συνδέονται με κρούσματα ηπατίτιδας στην Κίνα.
ΝΩΠΟ ΓΑΛΑ
Το γάλα που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ είναι παστεριωμένο, αλλά
υπάρχουν άνθρωποι που το πίνουν νωπό. Το γάλα που δεν έχει παστεριωθεί –
να ζεσταθεί σε υψηλή θερμοκρασία και να ψυχθεί γρήγορα – είναι πολύ πιο
πιθανό να περιέχει σαλμονέλα , E. coli και λιστέρια.
ΖΩΝΤΑΝΟ ΧΤΑΠΟΔΙ
Οι περισσότεροι από εμάς προτιμούμε το φαγητό μας μαγειρεμένο στο πιάτο,
όχι όμως και στην Κορέα. Μπορείς να παραγγείλεις ζωντανό χταπόδι, το
οποίο το κόβουν και το σερβίρουν ενώ είναι ακόμα ζωντανό. Το επικίνδυνο
σημείο είναι οι βεντούζες οι οποίες είναι ακόμα ζωντανές και μπορεί να
κολλήσουν στο λαιμό και να σε πνίξουν.
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Κάποια άγρια μανιτάρια μπορεί να φαίνονται αθώα, αλλά στην
πραγματικότητα μπορεί να γίνουν επικίνδυνα για την ανθρώπινη ζωή, όπως ο
Αμανίτης ο φαλλοειδής που απεικόνιζεται στη φωτογραφία. Με μια μπουκιά
θα σας οδηγήσει κατευθείαν στην τουαλέτα, ενώ περισσότερη ποσότητα
μπορεί να προκαλέσει ηπατική, νεφρική και καρδιακή βλάβη που μπορεί να
οδηγήσει και στο θάνατο.
ΨΑΡΙ FUGU
Το ψάρι “fugu” είναι το πιο γευστικό αλλά και δηλητιώδες έδεσμα στον
κόσμο. Σεφ στην Ιαπωνία περνούν πολλά χρόνια εκπαίδευσης για να μάθουν
να αφαιρούν τα τοξικά σημεία από το συγκεκριμένο ψάρι, τα οποία είναι
1.200 φορές πιο δηλητηριώδες από το κυάνιο. Ακόμα και μια μπουκιά λάθος
κομματιού μπορεί να αποβεί μοιραία.
ΧΑΚΑΡΛ
ιδιαίτερα δημοφιλές έδεσμα στην Ισλανία, πρόκειται για καρχαρία, από τον
οποίο βγάζουν τα εντόσθια και τους θάβουν στην άμμο για δύο μήνες. Μετά
τους κρεμούν για ένα χρόνο σε στεγνό μέρος και τότε αναπτύσσεται μια
καφέ κρούστα στο δέρμα τους η οποία αφαιρείται πριν σερβιριστεί σε μικρά
κομμάτια. Το πρόβλημα είναι ότι το ζώο δεν έχει ουροποιητικού
συστήματος, πράγμα που σημαίνει ενδεχομένως ότι τοξικές ουσίες
αποθηκεύονται στο κρέας.
ΦΡΟΥΤΟ ACKEE
Το λατρεύουν στην Τζαμάϊκα. Το τοπικό φρούτο ackee μπορείτε να το
δοκιμάσετε άφοβα, όταν είναι ώριμο και έχει φανερώσει τους καρπούς του.
Εάν το δοκιμάσετε όταν είναι άγουρο, η τοξίνη που περιέχει, η υπογλυκίνη
μπορεί να οδηγήσει σε εμετούς, ακόμα και στον θάνατο.
ΚΑΣΑΒΑ
Η κασαβα, ένα είδος πατάτας, τρώγεται κατά κόρον στην Αφρική και τη
Νότια Αμερική. Θα πρέπει να ψήνεται καλά προτού καταναλωθεί. Αν το
μασήσετε ωμό, τότε ένα ένζυμο μετατρέπεται σε κυανιούχο.
ΤΑΠΙΟΚΑ
Για τον ίδιο λόγο, η ταπιοκα – η οποία φτιάχνεται από τις ρίζες της
κασάβα – θα πρέπει να ετοιμάζεται κατάλληλα για να αποφύγετε τον κίνδυνο
δηλητηρίασης.
ΡΑΒΕΝΤΙ
Οι μίσχοι στο λαχανικό ραβέντι είναι νόστιμοι, αλλά αποφύγετε τα φύλλα
σε κάθε περίπτωση. Περιέχουν δηλητηριώδεις τοξίνες που όχι μόνο θα σας
αρρωστήσουν, αλλά μπορούν να σας σκοτώσουν κιόλας.
ΦΥΤΡΕΣ ΦΑΣΟΛΙΩΝ
Οι φύτρες φασολιών μπορεί να προκαλέσουν E. Coli, σαλμονέλα και
λιστέρια. Τα συγκεκριμένα βακτήρια ευδοκιμούν σε ζεστές, υγρές συνθήκες
που αναπτύσσονται και οι φύτρες. Φύτρες φασολιών στην Γερμανία
αναγνωρίστηκαν ως η πιθανή αιτία για μια επιδημία E.coli και οδήγησε
στον θάνατο 22 άτομα το 2011.
ΚΑΡΠΟΙ ΤΗΣ ΚΟΥΦΟΞΥΛΙΑΣ
Η μαρμελάδα από τα μούρα της κουφοξυλιάς είναι νόστιμη, αλλά αποφύγετε
τα φύλλα, τα κλαδιά και τους σπόρους γιατί θα αρχίσετε να κάνετε εμετό.
Διαλέξτε μόνο ώριμα μούρα και αποφύγετε να τα φάτε ωμά.
ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΒΑΤΡΑΧΟΣ
Οι συγκεκριμένοι βάτραχοι συνήθως θεωρούνται “λιχουδιά” σε ορισμένες
αφρικανικές χώρες, όπου τρώνε όλο το βάτραχο, όχι μόνο τα πόδια. Ωστόσο ,
περιέχουν μια σειρά από τοξικές ουσίες επιβλαβείς για τον άνθρωπο που
μπορεί να οδηγήσουν σε νεφρική ανεπάρκεια http://agroselida.blogspot.gr
Σχόλια